- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#9)
- Wiet kweken op water: maximaal oogsten met minimale inspanning
- Let op wat je zegt: planten kunnen praten!
- Doe-het-zelf met Erdbeer, 24K Gold en Dokter Groen
- Heeft Nederlands bedrijf Innexo de code van cannabiszaadjes gekraakt?
- Kleine Cookies worden groot (en chunky 😋)
Chef Cody leert je in 3 minuten de kunst van wiet decarboxyleren
Iedereen die wil genieten van edibles (eet- of drinkbare cannabisproducten) of wietolie zal eraan moeten geloven: zonder decarboxylering zul je zo nuchter blijven als een geheelonthouder met carnaval. Maar wat is het precies en waarom is het nodig? Die vragen beantwoordt de bekende canna-chefkok Cody!
Breng je cannabinoïden tot leven
Simpel gezegd komt wiet pas echt tot leven wanneer je het verhit, oftewel decarboxyleert. Decarboxyleringsreactie wordt gedefinieerd als een chemische reactie die een carboxylgroep verwijdert en koolstofdioxide (CO2) vrijmaakt. Decarboxylering verwijst meestal naar een reactie van carbonzuren die een koolstofatoom uit een keten van koolstoffen wissen.
Klinkt wat technisch. Maar je kunt geen krachtige cannabis eetwaren of infusies hebben zonder decarboxylatie. Als je je wiet niet goed verhit voordat je het in je recepten doet, zal het geen geactiveerde THC of CBD bevatten.
In plaats daarvan zullen deze lekkernijen inactieve (zure/rauwe) cannabinoïden bevatten zoals THCa en CBDa. Ook gezond en zo, maar stoned/high worden ho maar…
Afijn, het woord is aan Chef Cody, want die laat ons in 3:17 minuut de kunst van wiet decarboxyleren zien!
(advertentie)