(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk nemen we ook deze week weer een kijkje in de kweektent van Claude Pouche, want daar wordt het nu steeds interessanter. De ‘slaapplanten’ staan namelijk vijf weken zichtbaar in bloei, en laten hun ware geuren en kleuren al een beetje doorschemeren. Lees en kijk dus snel verder om te zien welke dame het hoogste is, welke langzaam paars wordt, en welke wietplant er naar net gepelde sinaasappels ruikt.

Hey hey, we zijn er weer met een hele nieuwe indoor update 😊 Als ik dit schrijf is het dinsdag 28 november en zijn de dames in hun vijfde week van de zichtbare bloei. Het wordt dan ook allemaal iets interessanter nu, omdat we de specifieke ’trekjes’ en unieke eigenschappen van de verschillende soorten beginnen te zien en te  ruiken.

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

Pink Rozay de grootste

Ik heb de volledige tent nog eens gedefolieerd. Daarbij heb ik alle grote schutbladeren eraf gehaald, zodat er  meer lucht door het gewas kan blazen, en het licht er ook wat dieper in kan schijnen. ’s Nachts wordt het inmiddels ook iets kouder, waardoor de luchtvochtigheid weer iets lager ligt. En dat is nu, midden in de bloeifase zeker niet slecht 🙈 Een lagere luchtvochtigheid helpt in de bloei bij de harsproductie en voorkomt toprot.

De Pink Rozay van Zamnesia zal denk ik toch de grootste blijven nu. De strek is nu ongeveer afgelopen dus de dames zullen niet veel hoger worden dan ze nu zijn. De topjes van de ene Pink Rozay zijn wel iets kleiner dan die van haar zusje, dus dat wordt nog interessant 😁

Pink Rozay

Appelsientje in de regen…

Dan de Tangerine G13 van Amsterdam Genetics. Die werd beschreven als een ‘appelsientje in de regen’ of zoiets, en meestal ben ik dan behoorlijk sceptisch als ik zoiets lees. Als het over smaken gaat wordt het al snel wat aangedikt, en ik denk ook dat iedereen de geuren anders interpreteert.

Maar goed, toen ik de dames aan het bijknippen was kroop er toch ineens een geur van een gepelde sinaasappel of mandarijn in mijn neus. En toen ik daarop wat meer gerichter ging snuffelen (aan de topjes van de Tangerine zelf), rook ik wel echt de geur van de schil van een net gepelde sinaasappel of mandarijn 😁 Ik kijk er dus ook zeker naar uit hoe die verder zullen doorbloeien!

Mijn paarse kersen

Dan de Moncherry van Amsterdam Genetics. Ook hier zijn al mooie topjes aan het ontwikkelen, en bij één van de dames is binnenin de topjes zelfs al een licht paarse kleur te zien. De kleur is niet zo extreem als bij de Forbidden Passionfruit, maar meer een lichte paarse tint. De paarse verkleuring kan heel goed van haar Black Cherry Gelato voorouders komen, dus ook hier kijken we vol goede moed uit naar de komende weken 😁

En dan de Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl. Daar worden ook overal kleine mooie witte topjes aangemaakt. Sommigen zijn iets minder ver in de bloeifase, of iets trager in ontwikkeling maar op een paar dagen verschil gaan we niet kijken 😊

Gorilla Glue

Bloeigegevens en omstandigheden

Dan ook nog even vlug de technische kantjes van de bloei 😁 Mijn kweeklampen staan uiteraard op het 12/12 lichtschema, en branden op de volle 100% van het vermogen. Voor de duidelijkheid, dat is dus een 450 Watt LED van Spider Farmer, en een 350 Watt LED van Mars Hydro.

De maximale dagtemperatuur in de tent is ongeveer 24 graden, en ’s nachts wordt het er minimaal zo’n 15 graden Celsius. De luchtvochtigheid ligt rond de 57% en de planten krijgen natuurlijk bloeivoeding in deze periode. Per 10 liter voedingswater krijgen ze 14 milliliter Mills A en 14 milliliter Mills B voor de bloeifase, 1 milliliter Vitalize, 6 milliliter C4 en nog 10 milliliter Ultimate PK. Als het voedingswater goed gemengd en op omgevingstemperatuur is, zuur ik het aan tot het een pH-waarde van 6,0 heeft.

Dit was het dan weer voor deze week. Vergeet niet te genieten van de plaatjes van de dames, zoals ook de mooie foto van de Haze tent hierboven 😊 en tot volgende week 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)