- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Claude Pouche kweekt binnen zijn eigen slaapmiddel (deel #4)
In de kweektent van Claude Pouche zijn de jongedames deze week mooi aangeslagen en een flink stuk groter. Als het in dit tempo doorgroeit kunnen we de volgende keer al uitkijken naar een mooie Sea Of Green. Ondertussen geeft Claude je deze week de nodige achtergrondinformatie over zijn Pink Rozay genetica, en vertelt hij over de technische kant van zijn binnenkweek.
Kijk, daar zijn we weer met een indoor kweekverslag 😁
De dames doen het allemaal zeer goed, en je zal ook aan de foto’s zien hoeveel ze in een week gegroeid zijn 😁 Ik heb er deze keer maar gekleurde bolletjes bij gezet op de wekelijkse camera foto. Dat is denk ik iets minder chaotisch dan die gekleurde pijlen van de vorige keer 🙈 Hopelijk zijn ze groot genoeg en kun je ze duidelijk zien 🙈
Kleine plantjes worden groot
De Pink Rozay is nog steeds iets groter (of de anderen kleiner) maar het verschil met de Tangerine G13 van Amsterdam Genetics is klein. Die zijn namelijk ook al zeer groot en hebben een mooi klein kruintje 😁 De jonge Moncherry dames blijven iets kleiner maar groeien ook goed door.
En dan de Gorilla Glue van huismerk Wietzaadjes.nl waarbij ik vorige keer heb uitgelegd waarom ik juist deze Gorilla Glue heb gekozen. Die zijn wat later ontkiemd maar beginnen nu ook goed door te schieten. Een paar zijn zelfs al zo groot als sommige andere strains die een week eerder ontkiemd werden, dus daar zit wel de nodige power in 😁👌👌 Heel benieuwd naar!
Pink Rozay?
Verder ga ik vandaag ook iets dieper in op de genetica van een van de strains die we reviewen. Ik heb besloten om er wekelijks een te beschrijven, zodat het niet te langdradig en saai wordt. Wekelijks dus een wietsoort die we wat meer gaan uitpluizen voor de nodige diepgang. En vandaag is dat de Pink Rozay van Zamnesia 😁
Mijn info haal ik vooral van de website, dus in dit geval de Zamnesia webshop. En vervolgens zoek ik nog wat verder. Meestal op Leafy waar meer info over de genetica te vinden is, dus daar van komt de meeste info die ik zal meegeven over de soorten vandaan.
Pink Rozay is een indica dominante soort die middelgroot wordt en 9 tot 10 weken bloei nodig heeft. De ouders zijn London Pound Cake en Lemonchello. London Pound Cake is ook een indica dominante soort, die in de USA werd gemaakt met een Sunset Sherbert en nog iets.
Berner
De makers van het merk London Pound Cake zijn Cookies, en die naam doet me vooral denken aan Berner. Op YouTube heeft hij soms toffe reportages onder de naam Marijuana Mania als ik me niet vergis. Er zijn ongeveer 9 afleveringen die zeker leuk zijn om te zien, die Amerikanen en hun legalisering en alles er omheen. lang verhaal kort; die persoon is dus de maker van de London Pound Cake. Ook de Cookies soorten zijn in de basis vooral door hen gemaakt. Pink Rozay heeft dus een paar goede Amerikaanse voorouders 😁👌
De Lemonchello zegt me iets minder en ook op Leafy kan ik er niet zoveel informatie over vinden. Afgezien dan dat het een stabiele hybride is, en een kruising tussen de originele Lemonade en Cherry Pie. Dit zijn allebei redelijk onbekende wietsoorten voor me 🙈 Wel staat er dat het een citrussmaak heeft, dus we zijn benieuwd 😁 Aangezien beide ouders uit de USA komen kunnen we dus wel aannemen dat de Pink Rozay een Amerikaanse strain is met – in ieder geval daar 🙄🙈🤣 – hele bekende voorouders.
Zó, nu heb je wat meer informatie over de genetica van Pink Rozay. Volgende week zetten we de genetica van de Tangerine G13 eens in de kijker.
Voeding, pH-waarde en licht
Na deze uitleg heb ik misschien nog een klein beetje ruimte en tijd om de meer technischere kant even wat toe te lichten. De pH-waarde (zuurtegraad) van het water met voedingsstoffen heb ik op 5,8 tot 6 gebracht, en woensdag hebben de planten voor het eerst voeding gehad. Dat was een halve dosis van de aangegeven hoeveelheid per 10 liter water. Ik gebruik daarvoor de voeding van Mills Nutrients, en specifieker Start-R en A en B groeivoeding met een paar drupeltjes Vitalize.
Vandaag (het is zaterdag als ik dit schrijf) kregen de planten alleen wat aangezuurd water met een pH-waarde van 5,8. Zonder voeding dus, want dat wissel af. De ene keer krijgen ze voeding en de andere keer alleen water. Dat is ook de reden dat sommige planten op de foto’s er wat droopy uitzien. Ze hebben net te drinken gehad maar het is verder niks om je zorgen over te maken; na een paar uurtjes zie je er niks meer van 😊
De lamp staat gedimd op 60%. Het 100% verbruik van de lamp is denk een 400 à 450 Watt, dus wie zin heeft in een rekensommetje kan het wattage zelf wel uitrekenen 🙈🤣 De luchtvochtigheid is een mooie 68% en de afzuiging staat op standje 3.
Verder zitten we ongeveer in week 2 van de groeifase en draait ik een lichtschema van 20/4. 20 uur licht dus en 4 uur donker. Dat was de meer technischere kant van het tentje 😁
Sea of green coming up
Zo dit was het weer voor deze week. Hopelijk blijven ze even goed groeien, en kunnen we volgende keer al voorzichtig spreken van een Sea Of Green.
Net als eerder heb ik ook weer een foto toegevoegd van de Haze-tent die ik heb ontbladerd (de grote bladeren die andere zijtakken het licht blokken weghalen, zodat alles wat meer licht en lucht krijgt onderaan). Ze staan er dan ook wat naakt bij, dus opgepast voor de gevoelige lezers 🙈🤣🤣🤣
Groene groet, Claude Pouche 🙏
(advertentie)