(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl de binnenplanten van Claude Pouche aan hun vijfde groeiweek werken, daalt de temperatuur en stijgt de luchtvochtigheid. Aan de onderkant worden ze daarom warm gehouden met isolatiematten, en aan de bovenkant worden ze geleidelijk op gelijke hoogte gebracht. Ondertussen vertelt Claude je deze keer alles wat hij over de Moncherry genetica weet.

Hey hallo, hier zijn we weer met een indoor update 😊 De temperaturen zijn buiten gedaald, en dat merk je in de tent binnen ook. De luchtvochtigheid is heel hoog, namelijk rond de 76%. En dat is nu nog niet zo erg omdat de planten nog in de groeifase zitten.

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

Geen koude voeten

De nachttemperatuur begint ook lager te worden, dus ga ik voor de zekerheid alvast mijn isolatiematten onder het beschermingszeil van de bodem van de tent leggen. Hierdoor staan de potten op een verhoging boven de grond, en krijgen ze dus geen koude wortels als de lamp ’s nachts uit staat.

De dames groeien trouwens mooi en gezond verder. Ik heb er niet veel op aan te merken eigenlijk en er zijn ook geen opmerkelijke problemen. Ze staan er mooi bij en in de tent vormt zich al een mooie sea of green met de kleine groene dametjes 😊

Ik heb de Pink Rozay van Zamnesia en de Tangerine G13 en Moncherry van Amsterdam Genetics vorige week getopt en die groeien daardoor inmiddels al wat meer in de breedte. Vandaag zijn een paar van de Gorilla Glue dames van Wietzaadjes.nl aan de beurt om te toppen.

Toppen op gelijke hoogte

De rest van de planten worden getopt als ze wat groter zijn. En zo breng ik de toppen van de verschillende planten dan beetje bij beetje op gelijke hoogte. De Gorilla Glue was vanwege de warmte in het begin van de ronde een weekje later ontkiemd, dus vandaar dat ik die ook pas later kon toppen.

De Moncherry planten van Amsterdam Genetics zijn nog steeds het kleinste maar zijn inmiddels wel mooie dikke bosjes aan het worden. Ze hebben deze week ook een volledige portie voeding gekregen, en dat is zoals je weet de voeding van Mills. Ik gebruik Basis A en B, Start-R en Vitalize met een pH-waarde van 6,0.

De overzichtsfoto van de camera in de tent zit er deze keer niet bij. Door omstandigheden ben ik helaas de inloggegevens van die camera kwijtgeraakt 🙈🤣 Ik zal weer opnieuw moeten inloggen en zo, om er opnieuw gebruik van te maken, dus we gaan volgende keer zien of dat gelukt is…
Zoals je op de andere foto’s misschien wel kunt zien, heb ik ze een beetje verplaatst. De grootste planten staan achter en de kleinsten heb ik naar voren gezet, zodat het wat overzichtelijker is en ik ze allemaal goed kan zien 😁

Moncherry?

Als je deze serie volgt dan weet je al wat er nu gaat komen, namelijk wat meer informatie over een van de strains in mijn tent. Deze keer gaan we de genetica van de Moncherry van Amsterdam Genetics eens van wat dichterbij bekijken 😁

Moncherry dus. De naam doet me al direct denken aan die chocolaatjes met kersen-likeur erin. Het waren snoepjes waarvan waar je ouders vroeger altijd zeiden dat je er niet te veel van mocht eten omdat je anders dronken zou worden 🙈🤣 Ik denk echter niet dat de wietsoort Moncherry daar veel mee te maken heeft, maar vraag me wel af wat de voorouders van dit dametje zijn?

Chunky Cookies x Black Cherry Gelato

De Moncherry blijkt een kruising tussen een Chunky Cookies en een Black Cherry Gelato. De Chunky Cookies is dan weer op haar beurt een kruising van een Tropicana Cookies F2 en een Kosher Choco Kush van Amsterdam Genetics zelf, als ik het goed heb. Moncherry is verder een indica-dominante soort met ongeveer 60% indica en 40% sativa genetica. De wiet heeft volgens Leafly een smaakpalet van citrus en koekjes, dus kan niet slecht zijn 😁

Black Cherry Gelato is een kruising tussen Acai en de Black Cherry Funk. Funky namen wel allemaal 🙈🤣 en dit is ook iets typerends voor strains uit de USA volgens mij. Sinds cannabis daar legaal is, ben ik al een hoop rare namen tegengekomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Cheetah Piss, Alaskan Thunderfuck en natuurlijk Green Crack 🤣🤣 En ja, wat moet je je daarbij dan precies voorstellen? 🤣🤣

Terug naar de strainstory: de effecten van de Black Cherry Funk zijn meer ontspannend dan opwekkend, dus hier vinden we ook meer invloed van de indica’s. Smaken zoals zoete abrikoos en bessen zouden in deze soort geproefd kunnen worden, dus ik kan ergens wel aannemen dat de Moncherry een redelijk fruitige soort zal zijn.

Ook begrijp ik nu ook waarom deze dames zulke korte dikke struikjes zijn. Namelijk omdat de grootouders ervan bijna allemaal indica dominante soorten zijn. Dus hoge struiken zal ik niet hebben bij deze soort, eerder dikke bosjes 😁

Dit was alweer zo’n beetje de uitleg over de ouders van de Moncherry. Wat ik hier ook uit kan opmaken is dat de strains waarmee ze ontwikkeld is bijna allemaal uit de USA komen. We zijn benieuwd wat dat gaat opleveren😊 maar eerst lekker van de plaatjes genieten. Ik heb deze week geen fotoshoot gehouden maar de foto’s zijn wel weer mooi geworden, al zeg ik het zelf 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)