- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
De strekking van Critical Orange Punch en Frisian Ducks
Kweek na kweek draait Wietman, om zichzelf ook in skere tijden van genoeg wiet te kunnen voorzien. De Critical Orange Punch en drie Frisian Ducks staan voor de tweede week op 12/12 en strekken richting de CMH kweeklamp. Willie vergat even om de waterhuishouding op de dorstige dames aan te passen maar heeft zich inmiddels weer herpakt.
Buiten komt de wereld tot stilstand maar binnen schieten mijn wietplanten de lucht in. Het is ook alweer de derde week van mijn nieuwe kweek in de CNNBS G-Kit XL 315 Watt CMH, en de planten staan voor de tweede week op 12/12. Ik heb het deze week helaas iets te druk gehad om de plantjes te verpotten. Het was zelfs zo druk dat ik niet doorhad dat één van de kleine plantjes zich aan de CMH binnenzon heeft verbrand.
De Critical Orange Punch is de dame die iets te dicht bij het licht is gekomen, hierboven zie je de schade. Gelukkig zijn alleen de bladpunten wat verbrand. De bovenzijde van de plant is nog in goede staat. Het lukte me alleen niet om het goed op de foto te krijgen. De plant heeft een lengte van 27 centimeter en is daarmee de grootste van de vier. Van de Frisian Ducks is de grootste op het moment 24 centimeters hoog. Haar Duckfoot-bladeren zijn nu goed zichtbaar en voelen wat zachter aan dan het blad van de Critical Orange Punch.
De volgende dame is de tweede Frisian Duck. Die zit er wat minder goed uit maar heeft toch een lengte van 22 centimeter. Haar bladeren hangen wat slap en zijn licht opgekruld. Bij het terugkijken van de time lapse heb ik ook meteen gezien waar dat aan ligt. Ik geef de planten te weinig water. Ze stonden ook erg droog toen ik ze ging bevochtigen.
De derde Frisian Duck is met 21 centimeter de kleinste van het trio. Ze loopt dus iets achter op de rest maar dat geeft niet. Er moet tenslotte één plant de kleinste zijn. Ook deze dame had last van de droogte en dat is ook wel een beetje te zien. Ze staat er niet echt top bij. Dit gaat natuurlijk helemaal goed komen in de komende dagen.
Het klimaat
Deze week ging het zogezegd niet helemaal lekker met het klimaat in de G-Kit XL. Omdat ik de Frisian Ducks wat te weinig water gaf, was de luchtvochtigheid deze week erg laag. Daarnaast ben ik net als vele Nederlanders aan de voorjaarsschoonmaak begonnen. Lekker mooi weer dus ramen en deuren open. Maar dat heeft dus wel gevolgen voor de luchtvochtigheid en de temperatuur.
De gemiddelde temperatuur is met 25,75 graden Celsius iets gedaald ten opzichte van vorige week. De gemiddelde luchtvochtigheid was 30,10 procent en dat is 1,45 procent lager dan vorige week.
Tja, met de bewatering ging ik dus even de mist in deze week. Dat krijg je als je ze water geeft zonder te kijken hoe droog ze staan. Ik gaf de dames 200 milliliter per twee dagen maar dat is dus niet voldoende. Dit heb ik nu opgeschroefd naar 350 milliliter water met voeding per twee dagen.
(K)weekvideo & tomaten
De kleine dames groeien erg snel in de CNNBS G-Kit XL onder de 315 Watt CMH lamp. Ze hadden wat meer dorst dan ik had ingeschat. Je ziet de donkere vlek in de aarde in no time wegtrekken. Naarmate de week voortduurt worden ze ook minder actief met hun bladeren, maar de dames strekken wel gewoon door.
Tot slot wil ik je laten zien dat je ook heel goed tomatenplanten in de CNNBS kweekkasten kunt kweken. Nu de Critical Orange Punch en de Frisian Duck planten de ruimte niet meer nodig hebben, staan mijn tomaten in de kleine CNNBS G-Kit (met verhogingsset).
Volgende week in mijn kweekavontuur: de dames worden verpot, en er komen nieuwe spullen binnen, altijd leuk! 🙂
Willie Wietman
(advertentie)