- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Doe mee & test gratis 5 top buitenwiet soorten!
Goed nieuws want we gaan dit jaar weer op zoek naar de beste wietzaden. Na de beste indica, de beste sativa en de beste autoflower, gaan we deze zomer op zoek naar de beste buitenwietsoort. We hebben daarvoor de hand gelegd op vijf mooie buitenwiet soorten van Super Sativa Seed Club. En zoals altijd mag jij ze helemaal gratis testen als je ons zo af en toe op de hoogte houdt.
De economische crisis begint er aardig in te hakken, MAAR NIET OP CNNBS! Wij gaan dit jaar namelijk op zoek naar de beste wietzaden voor buiten, en jij mag ze gratis testen. En in tegenstelling tot eerdere zoektochten maken we de wietsoorten nu alvast bekend. We hebben deze keer namelijk vijf gefeminiseerde buitensoorten van Super Sativa Seed Club te testen, dus het zou zonde zijn om die geheim te houden.
Het moet natuurlijk echter wel een eerlijke test blijven, dus de zaadjes worden blind genummerd. Wie meedoet weet dan ook niet welk zaadje van welke mooie buitenwietsoort is, maar je test ze alle vijf. Lees snel verder als je benieuwd bent welke buitenwiet soorten er op het menu staan voor de grote CNNBS buitenwiet test. Er zitten echte buitenwietsoorten tussen en wietsoorten die wat meer uitdaging bieden in Nederland, en we gaan ze blind testen om te zien hoeveel invloed genetica nou echt heeft.
Vijf mooie buitenwietsoorten
Wil je in Nederland buiten goede wiet kweken dan heb je een wietsoort nodig die goed tegen schimmels kan, en een beetje vroeg in bloei gaat. Gelukkig zijn Nederlandse zadenbedrijven daar experts in, en bestaan er genoeg wietsoorten die minder snel problemen hebben in ons koude kikkerlandje. Voor de grote CNNBS buitenwiet test hebben we dan ook de hulp ingeroepen van de Super Sativa Seed Club. Een zadenbedrijf met jarenlange staat van dienst op dit gebied (sinds 1985) en bijzondere genetica zich in Holland bewezen heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
Pineapple Poison
Pineapple Poison is een heerlijke sativa om buiten in de polder te kweken. De zaden komen voort uit een kruising tussen Pineapple en Durban Poison en zijn goed bestand tegen schimmels en bloeien superkort voor een sativa, namelijk slechts acht weken. Pineapple Poison houdt van een heerlijk zonnetje maar doorstaat koudere en nattere weken ook zonder al te veel problemen.
De smaak is complex, zoet maar ook kruidig, oftewel een heerlijke mix van tropische smaken met een vleugje anijs van Durban Poison. Buiten in de volle grond kan een Pineapple Poison plant met gemak een halve kilo wiet opleveren, en bij de juiste omstandigheden zelfs een kilo.
Lemon OG
In tegenstelling tot Pineapple Poison is Lemon OG een hybride met een lichte indica dominantie. En met die 65% indica-genen blijft ze redelijk laag en valt ze dus ook niet te veel op. De bloeifase duurt 8 tot 10 weken maar Lemon OG is desondanks in staat om buiten te floreren, waar ze ongeveer halverwege oktober klaar is voor de oogst. Let wel een beetje op tijdens regenachtige bloeiweken met een hoge luchtvochtigheid want deze soort produceert hele dikke toppen die je een beetje tegen een hoge luchtvochtigheid dient te beschermen.
Wil je echt scoren met Lemon OG, dan doe je er goed aan om haar wat eerder in bloei te zetten door te verduisteren. In dat geval beland je met deze soort in de hemel der terpenen, want Lemon OG is niet te versmaden. Ze heeft een intense en fruitige geur met een zoete citrussmaak en pittige Kush-tonen.
Black Lebanon
Black Lebanon is een wietsoort op basis van de oude genetica van Black Lebanon maar gekruist met de hedendaagse Blackberry, is het toch een splinternieuwe klassieker! De wietsoort is van nature sterk en goed bestand tegen intense omstandigheden. In het Nederlandse buitenwietseizoen kunnen de bladeren en de toppen gemakkelijk diep paars, of zelfs bijna zwart van kleur worden.
Buiten kun je Black Lebanon ongeveer halverwege oktober oogsten in Nederwietland. De wietsoort is zogezegd bijzonder goed opgewassen tegen stress en extreme temperaturen. De trichoomproductie is uitmuntend en THC-gehaltes kunnen oplopen tot wel 20 procent. Black Lebanon heeft een lekkere fruitige en enigszins aardse smaak die doet denken aan hasj en bessen.
Lava Freeze
Old school Friese en nieuwe Amerikaanse genen komen samen in Lava Freeze. Deze kruising tussen de noordelijke Friesland Indica (ook wel bekend als M33 of Freezeland) en de van de THC druipende Lava Cake, is een keiharde en heel smakelijke hybride met een heerlijk ontspannen effect. De smaak is kruidig en de geur doet denken aan de zoete geur van campinggas. De trichoomproductie is top, en het effect is dan ook zeer krachtig.
Net als Black Lebanon krijgt Lava Freeze buiten mogelijk prachtige herfstkleuren met rode, paarse en soms zwarte tonen. Takken zijn dik en sterk, en zullen buiten niet bij de eerste de beste storm afbreken. Aan het begin van oktober kun je aan oogsten gaan denken.
Bruce Lemon Diesel
De vijfde buitenwietsoort die je van Super Sativa Seed Club mag testen is Bruce Lemon Diesel. Deze wietsoort is een echte hybride met 50% indica en 50% sativa genen. Het THC gehalte is erg hoog, en het effect is dan ook sterk maar wel euforisch en opgewekt, al zul je ook een lichamelijke ontspanning merken.
Bruce Lemon Diesel maakt een wat langere bloeiperiode door. De oogstmaand is dan ook pas aan het einde van oktober, dus een afdak of goed beluchte kas is aan te raden. Toch wilden we je deze wietsoort niet onthouden als buitenplant, want het 25% hoge THC-gehalte van ouders Bruce Banner en Lemon OG is niet te versmaden. Daarnaast kan Bruce Lemon Diesel enorme formaten aannemen, wat buiten voor de prachtigste plaatjes zal zorgen.
Doe mee en test deze wietsoorten zelf!
Wil je meedoen aan de grote CNNBS buitenwiet test dan kan dat, mits je bereid bent om ons in ieder geval één keer per maand een korte update over de wietplanten te mailen. Je hoeft dan geen compleet verslag op te sturen maar wel minstens een kort mailtje met wat foto’s en je bevindingen.
We hebben zadenpakketten met de vijf geselecteerde buitenwietzaden voor 40 testkwekers, en de ervaring leert dat die snel vergeven zijn, dus geef je snel op. De zaadjes zijn genummerd, dus je weet niet welke wietsoort bij welk zaadje hoort. Een blinde test dus, voor het eerlijkste resultaat.
Wat moet je doen?
Als je bereid bent om ons maandelijks op de hoogte te brengen van de buitenkweek dan kun je je aanmelden. Daarvoor hoef je alleen even een e-mail te sturen via ons contactformulier of naar redactie@rollingstoned.nl. Uit de e-mail moet blijken dat je (enigszins) groene vingers hebt, wat je met de zaden van plan bent en vooral dat je er zin in hebt om de zaden buiten te testen. Je maakt extra kans als je er een mooie wietfoto bijvoegt.
Zodra we de 40 testkwekers geselecteerd hebben, laten we iedereen per e-mail weten of en wanneer die de buitenwietzaden kan verwachten. Inzenden kan nog de hele maand april, dan kan iedereen gelijktijdig beginnen na ijsheiligen.
(advertentie)