- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Dokter Groen gaat op vakantie en neemt NIET mee…
De komende drie weken moet je het zonder de kweekverslagen van Dokter Groen doen, dus geniet er nog maar een keer van. Hij gaat namelijk op vakantie, en wat hij NIET meeneemt laat zich raden. Dat zijn natuurlijk zijn wietplanten, want die moet hij achterlaten. Nét nu ze zo mooi bloeien, en dat vindt de kweekdokter dus best een beetje spannend…
Vakantie
Volgende week ga ik op vakantie, en dat vind ik best een beetje spannend eerlijk gezegd. Niet het vakantie gedeelte hoor maar hoe gaan mijn wietplanten het zonder mij redden? Mijn autoflowers hebben ondertussen al hele mooie toppen van formaat, en tot nu toe heb ik ze nog altijd droog weten te houden. Ik hou het weerbericht hiervoor dagelijks in de gaten en zet ze in mijn kleine muurkas als ik regen voorzie.
De drie lichtgevoelige soorten Big Yeti, Zmäkdaun en Alpine Honey Melon bloeien inmiddels ook al een tijdje, en die moeten dus ook droog blijven tijdens mijn afwezigheid. Ik verduister ze ook nog elke dag maar dat kan ik bijna niet van de oppas vragen. Maar ook zonder dat klusje vraagt de verzorging best wat oplettendheid, dus ik hoop en duim maar dat alles goed gaat. De oppas woont gelukkig om de hoek dus dat scheelt.
Kiefen zonder kief
Ik ben heel blij met de voortgang van de planten en met name de toppen op het moment. Gelukkig maar want de Purple Berry Muffinz van mijn laatste binnenkweek is deze week opgegaan. Ik heb genoten van mijn laatste jointje met de paarse wiet maar heb de buitenplanten dus wel hard nodig om mijn voorraadpotten aan te vullen. Ironisch genoeg ga ik naar Duitsland waar je tegenwoordig lekker mag blowen, nét u ik geen wiet meer heb óm te blowen.
Ik zal het met de buitenwiet van vorig jaar moeten doen. Die rook ik al een paar dagen en smaakt eerlijk gezegd veel beter dan ik gedacht had. Vorig jaar had ik namelijk geen autoflowers, en de wiet was nog verre van klaar toen ik het oogstte. De toppen zijn daardoor ook heel fluffy en licht, dus de wiet gaat er snel doorheen. Wat een handje vol wiet lijkt blijkt in na het grinden vaak maar goed voor één pure joint.
Een goede zet
Toch ben ik blij dat ik de buitenwiet van vorig jaar nog heb, en dit jaar belooft het nog een veel mooiere opbrengst te worden dan vorig jaar. Het was achteraf een goede zet om niet alleen lichtgevoelige soorten te kweken, maar ook wat autoflowers te zetten. Het natte voorjaar betekende een trage start en kleinere planten maar inmiddels ziet het er allemaal heel mooi uit.
De autoflower die het verste in ontwikkeling is, is Erdbeer. Deze heeft al veel opgezwollen calyxen en een mooi laagje trichomen, al zijn de toppen erg open van structuur. De mijne is niet zo paars als die van sommige andere Erdbeers uit de buitenwiet test, maar hier en daar is de kleur wel te zien. Ik heb mijn hand rond de hoofdtop gefotografeerd, om de dikte een beetje te laten zien.
De meest veelbelovende toppen maar ik denk ook met het meeste risico op toprot, groeien aan Panty Punch. Deze soort komt net als de testsoorten van SeedStockers maar doet niet mee aan de buitenwiet test. De toppen van de twee laatste autoflowers zijn van Alpine Crocket en Dutch Treat, en die zitten er een beetje tussenin. Als ik geen toprot ga krijgen dan zal het denk ik een mooie autoflower oogst worden.
Binnen afbloeien?
De drie lichtgevoelige dames uit de buitenwiet test zijn natuurlijk Big Yeti, Zmäkdaun en Alpine Honey Melon. Deze bloeien inmiddels twee weken en zijn wat minder groot geworden dan de autoflowers. Zoals ik al zei zal ik deze nog tot mijn vertrek verduisteren, en dan hoop ik dat ze daarna zelf door blijven bloeien. Als het een mooie nazomer blijkt dan kunnen deze ook nog een lekker voorraadje opleveren, maar ik speel al met de gedachte om die binnen in de schuur onder een lampje af te bloeien. Ik heb nog een oude 150 Watt HPS en een 100 Watt LED liggen en de schuur is toch al verduisterd dus dat kan best.
Trouwens, over binnen kweken gesproken. Na mijn vakantie zal ik ook mijn Dokter Groen Special aka mijn hydro-kweekkast weer eens aanzwengelen voor een nieuwe ronde binnen. Welke soort het precies gaat worden kan ik je nog niet vertellen maar ik probeer deze keer eens een bijzondere stek te bemachtigen.
Maar goed, daarover later nog veel meer. Nu ga ik mijn dames nog even wat water geven, denk ik. Geniet van de foto’s die ik vandaag genomen heb, en tot over drie weken. Ik ben nu al ontzettend nieuwsgierig hoe de dames er dán bijstaan. Auf wiedersehen!
Dokter Groen
(advertentie)