(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dr. von Steijn staat zijn praatstoel af aan Francis Collins. Hoogste baas van het Amerikaanse National Institutes of Health. Een superwetenschapper dus, erkend als een van de beste in zijn land. Maar wat de man beweert over cannabis, tjongejonge…

Op een super fancy galadiner vorige week, met als gastheren National Geographic en USA Today, sprak NIH-directeur Francis Collins de zaal toe. En hij wist ook wel het een en ander over marihuana te vertellen… Het begon nog wel aardig met zijn uitspraak dat “cannabis niet per se een duivelse drug is die onze maatschappij ruïneert”.

Voor we verder gaan moet je bedenken dat er inmiddels 20.000 onderzoeken voor iedereen beschikbaar zijn die in meer of mindere mate met cannabis te maken hebben. En het is zijn eigen organisatie, National Institutes of Health, die deze online databank met wetenschappelijke gegevens exploiteert!

Gezondheidsbobo Francis Collins, wereldberoemd door zijn 'Human Genome Project' heeft van cannabis duidelijk geen kaas gegeten...

Gezondheidsbobo Francis Collins, wereldberoemd door zijn ‘Human Genome Project’ heeft van cannabis duidelijk geen kaas gegeten…

“We weten niet veel over cannabis”

“We weten niet veel over de dingen die we graag zouden weten aangaande cannabis”, ging Collins verder. Blijkbaar onwetend dat hij met 1 zoekterm op zijn eigen website duizenden wetenschappelijke rapporten tevoorschijn kan toveren, specifiek over marihuana en haar effecten op gedrag en gezondheid. “Ik word regelmatig gevraagd of je door regelmatig wiet te roken het risico op longkanker verhoogt? We weten het niet. Niemand heeft dat onderzocht.”

Wiet juist goed tegen kanker

Oeps. In werkelijkheid is de grootste case-controlled studie ooit, er een geweest die de effecten van het roken van marihuana onderzocht en de conclusie luidde dat er geen verband is met longkankers. Zelfs niet onder personen die meer dan 22.000 joints in hun leven hadden gerookt! Dit grootschalige onderzoek werd gesubsidieerd door… jawel de NIH van Collins. Hoofdonderzoeker Donald Tashkin zei in The Washington Post zelfs dat er niet alleen geen enkel verband is, maar “dat het roken van cannabis zelfs enig beschermende effect biedt tegen kanker“.

Eh, foutje bedankt dan maar?

 

 

 

 

(advertentie)