- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Duizend nieuwe banen dankzij mediwiet-fabriek in Australië
Legale cannabis is behalve een juridische rechtvaardigheid (die veel te laat komt) ook een enorme banenmotor. In de VS bijvoorbeeld kwamen er vorig jaar liefst 77.000 nieuwe fulltime banen bij in de branche. Ook in Australië heeft men nu het licht gezien na jaren van verbieden en bestraffen. Een nieuwe medicinale wietplantage daar gaat zomaar even duizend extra banen opleveren voor de regio Toowoomba!
Samenwerking Canadezen en Australiërs
Australië ging pas vijf jaar geleden om, toen medicinale cannabis werd gelegaliseerd. Recreatieve wiet is er op de regio rond hoofdstad Canberra nog illegaal, maar dat verhindert niet dat het land potentie ziet in de internationale, legale mediwiethandel.
Het medicinale cannabisbedrijf Australian Natural Therapeutic Group (ANTG, sinds 2015) gaat een fusie aan met het Canadese Asterion Cannabis en hun dochterbedrijf Asterion dat gevestigd is in de Australische deelstaat Queensland. De bedrijven gaan samenwerken om één van de grootste cannabisfabrieken ter wereld te bouwen die met duurzame energie werkt. Er gaat wiet gekweekt worden die ter plekke tot consumentenproducten wordt verwerkt en er komen eigen Research & Development faciliteiten.
Plantage levert half miljoen kilo wiet per jaar op
De constructie gaat 400 miljoen dollar kosten om te bouwen en dat gaat binnen enkele maanden gebeuren in Darling Downs nabij Toowoomba. Als alles draait wordt er meer dan 500.000 kilo (!) medicinale cannabis per jaar geproduceerd en er worden dus ongeveer duizend banen gecreëerd.
Ter vergelijking; ons eigen Nederlandse Bedrocan komt nog niet aan tienduizend kilo mediwiet per jaar…
CEO Matt Cantelo van ANTG zegt dat de overeenkomst met de Canadezen een ‘gouden mogelijkheid’ biedt voor Australië om zijn volledige potentieel te benutten voor wat betreft het kweken en verwerken van medicinale cannabis en daarmee zowel de thuismarkt als de exportmarkten te bedienen. ‘Wij zien Australië uitgroeien tot de globale leider in medicinale cannabisproductie’, aldus Cantelo.
Aussie-wiet komt ook naar Europa
Dat exporteren is trouwens al gewoon begonnen hoor. ANTC tekende eerder dit jaar namelijk al een deal ter waarde van 92 miljoen dollar met het Duitse bedrijf Cannamedical Pharma, om commercieel geteelde mediwiet (toppen in dit geval) te exporteren naar Europa.
‘Wanneer we eenmaal op de schaal opereren die we nodig hebben, gaan we hard werken om te verzekeren dat medicinale cannabis meer toegankelijk wordt voor Australiërs’, verklaart Cantelo ook. Want hoewel legaal, hebben nu slechts enkele duizenden patiënten in Australië toegang tot legale wiet. Cantelo: ‘Dit betekent dat we meestal kunnen voldoen aan de vraag van de markt, maar in de komende jaren zullen we ook zien dat de vraag absoluut de aanvoer gaat overtreffen.’
Enorme kassen
De eerste kas van 10 hectare groot en de eerste verwerkingsfaciliteit moeten tegen het einde van 2022 volledig operationeel zijn. Daarna volgen in Fase II nog een 10 hectare grote kas en in Fase III nog een monsterkas van 20 hectare groot. En we hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat het altijd lekker weer is in Australië en het zonnetje daar bijna altijd zijn opperste best doet.
Met het nieuwe partnerschap kan ANTG naar eigen zeggen ook voldoen aan het uitbreiden van het assortiment om ‘aan het groeiende aantal ziekten tegemoet te komen waarvoor artsen tegenwoordig een cannabisrecept uitschrijven’.