- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Een zaadloze toekomst voor CannaBeaver
Als je het zo leest klinkt het misschien wat vreemd, maar een zaadloze toekomst is wel degelijk het doel van deze kweekronde van CannaBeaver. Hij is namelijk op zoek naar de Jack Herer moederplant van zijn leven, in deze vergelijkende kweek met de Chinese Phlizon en het Nederlandse LED licht van Rubol.
Gelukkig heeft de CNNBS redactie twee weken geleden boven mijn introductieverslag benadrukt dat ik voor eigen gebruik kweek. De bijgevoegde foto’s zouden inderdaad wellicht anders kunnen doen vermoeden. Maar er wordt door CannaBeaver netjes in eigen gebruik voorzien. Niet meer, niet minder.
Puur genieten
Nu is het op zich wel vermeldenswaardig dat dit gebruik aanzienlijk is, want mevrouw CannaBeaver houdt er ongeveer dezelfde dosering op na. Zit CannaBeaver dan samen met zijn vrouw de ganse dag wiet te roken? Dat niet maar er worden door ons beiden dagelijks wel stevige pure joints genuttigd, dus dan ga je met het gedoogbeleid niet uitkomen. Daar valt sowieso niet mee uit te komen maar dat mag als algemeen bekend worden verondersteld.
Zaadloze toekomst
Daarnaast ben ik zoals je wellicht nog weet op zoek naar de moederplant die ik altijd al heb willen hebben. En daarbij wil ik na het verwijderen van de heren natuurlijk ook nog wat dames kunnen selecteren. Je zult dus met een aanzienlijk aantal moeten starten.
Tien wietzaden in dit geval. Althans, Sensi Seeds voorziet standaard in tien reguliere Jack Herer zaden en gezien de prijsstelling ga ik daar wijselijk mee akkoord. Ook om keuzestress te voorkomen uiteraard. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat wanneer het universum voor mij de ideale moederplant in petto heeft, deze zich zelfs uit slechts twee zaden zou kunnen aandienen. Maar goed, setjes van twee verkopen ze niet dus we ontkiemen er tien.
Tien. En nog een paar meer zoals sommige foto’s reeds verklappen. Een kwestie van het tentoppervlak en lichtbundel efficiënt benutten. Jarenlang zaadbanken spekken heeft mij dermate veel nutteloze, herstel, gratis zaadjes opgeleverd, dat dit het ideale moment is om deze er allemaal ineens doorheen te jagen. Het streven is om hierna voortaan alleen nog met stekken te werken, dus wat mij betreft komt hier een periode ten einde. Op naar een zaadloze toekomst, zeg maar.
Nederland vs. China
Het toneel voor deze botanische revolutie betreft een Lighthouse Lite kweektent van 240 cm breed en 120 cm diep. Deze maat koos ik omdat ik er exact vier rijen van acht stuks standaard vierkante kweekpotten met achttien liter inhoud in kwijt kan. Wederom om al het door de kweeklampen belichtte vloeroppervlak efficiënt te benutten. En minder kans om naast de pot te gieten natuurlijk 😉
Momenteel hangen er nog twee Phlizon 3000 Watt kweeklampen in mijn tent. Directe import uit China inclusief niet-pakkende merknaam en ernstige overschatting van eigen kunnen. Na controle blijft er van de 3000 Watt ‘slechts’ 560 Watt over. Echter de aanwezigheid van Cree COB LED’s en de grote spreiding van het licht voor een relatief lage prijs deden mij destijds ondanks enkele tekortkomingen overstag gaan.
Van de twee Phlizon lampen zal er later in deze ronde maar één overblijven, die de helft van de tent van licht gaat voorzien. Rubol – LED fabrikant van eigen bodem, gaat zoals in de introductie reeds vermeld in een later stadium de strijd aan met de Chinese LED. In een serieuze shoot out zullen ze letterlijk naast elkaar gaan strijden.
Geen geld …maar spullen
De tekortkomingen van de Phlizon zullen dus zeker aan bod komen. Belangrijk om wel al op voorhand te vermelden is dat de Phlizon armaturen eigenlijk alleen een bloeistand hebben. De fabrikant zelf beweert echter dat de lamp wel degelijk over een vegetatieve instelling beschikt. Er is zelfs een schakelaar voor op de lamp aanwezig.
Blijkbaar vinden de makers dat cannabis tijdens de groei enkel paars- en blauwkleurig licht nodig heeft, want de COB’s mogen in die stand niet branden. Dit resulteert er in dat deze lamp eigenlijk de gehele periode van groei tot einde bloei een identieke kleur bij een maximale intensiteit produceert. Een dimmer ontbreekt namelijk eveneens. Stroomverbruik en kleur reproductie zijn dus op bepaalde momenten in de levenscyclus van de plant verre van ideaal.
De kritische lezer mag van CannaBeaver echter aannemen dat deze lampen al eerder aan een zeer royaal en smaakvol product hebben bijgedragen. De vergelijkende warentest met Rubol zal daarom een interessante worden. Het speelveld, oftewel het kweekoppervlak, zal daarbij evenredig verdeeld zijn maar daarover later meer. Ook de overige technische invulling, zoals klimaatcontrole, stel ik nog even uit.
Over twee weken zal ik verslaan over mijn voorlopig laatste zaaitijd, en behandelen we de apparatuur terloops. ‘Geen geld … maar spullen’, zei mijn moeder mij vroeger al. En ze had gelijk!
Cannabis is safer than your government
CannaBeaver
(advertentie)