- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Doe het eens met een pyscho-actieve… cactus!
Ze noemen hem ook wel de ‘penisplant’ en Duitsers reppen zelfs bijna poëtisch over ‘Frauenglück’ wanneer ze deze cactus omschrijven. Officieel Echinopsis lageniformis geheten, deze rakker die ook in Nederland verkocht wordt als Bolivian Torch Monstrose.
Hé lekker, een cactus!
Zoals jullie weten maken we op deze website wel eens een uitstapje naar andere planten die iets voor ons kunnen betekenen. En dan hebben we het natuurlijk niet uitsluitend over paddestoelen, ook de cactus is een trotse bezitter van psycho-actieve elementen.
Neem de Echinopsis lageniformis var. monstrose, een gemuteerde variant van de E. lageniformis, een type B om precies te zijn. Dit wordt gekenmerkt door de gladde, rechtopstaande stam zonder stekels; bijna als een komkommer. De gelijkenis met het mannelijk geslachtsdeel heeft de cactus de bijnaam ‘penisplant’ gegeven. De Duitse naam voor deze cactus is iets subtieler: ‘frauenglück’, ofwel ‘vrouwengeluk’.
Geen stekels, wel alkaloïden
De naam ‘monstrose’ doelt niet op monsterlijk, in de zin van monsterlijk groot, maar het is een botanische term voor abnormale (gemuteerde) groei. Net als de reguliere stekken, is dit bedoeld om verder mee te kweken en wordt het niet aangeraden om dit direct te consumeren.
Ben je een cactusliefhebber, dan is de Bolivian torch monstrose een geweldige aanvulling voor je collectie. Vooral omdat hij er behalve kek uitziet ook een aantal alkaloïden bevat en dan gaat er bij de ware psychonaut een denkbeeldig belletje rinkelen. Zeker als je weet dat de belangrijkste alkaloïde het bekende mescaline is!
Joekel van een cactus
In de La Paz regio van Bolivia, waar deze cactus oorspronkelijk woont, is de plant uiteraard onderdeel van eeuwenoude sjamaan tradities. Maar dankzij de industriële revolutie en dat soort vooruitgang (*ahum) is deze cactus ook in onze winkels te koop.
Natuurlijk niet bij het groentenboertje om de hoek, maar bijvoorbeeld wel bij Azarius waar de 25 tot 30 centimeter grote Boliviaanse toorts voor 24,75 euro geheel de jouwe wordt…
[openingsbeeld: argus/Shutterstock]
(advertentie)