- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
- Buitenwiet test ’24 eindigt met een geweldig Oogstfeest!
- Willie Wietman snoeit zijn bijna bloeiende Sneeze planten
- Studie • IQ en cognitie niet beïnvloed door levenslang wiet roken
Emmertje wiet voor 100 euro!
ROLLING STONED TOP 50 #41 Een Space Bucket is een mini-kweekruimte die je zelf kunt maken met materialen uit doe-het-zelf winkels. De materialen kosten je niet meer dan 100 euro en de Space Bucket is niet groter dan een flinke emmer, je kunt hem dus altijd wel ergens kwijt, hoe klein je ook behuisd bent. Maak je er twee, dan beschik je dus zelfs over een aparte groei- en bloeikamer. Hoe je er zelf een maakt beschreven we in maart in dit artikel. En kweken voor nog geen 100 euro willen jullie wel, het artikel staat namelijk op nummer 41 in deze top 50. Dus mocht je het gemist hebben, kun je nu alsnog aan de slag.
Voor maar 100 euro een hele emmer wiet, klinkt goed hè? Het kan met een zogenaamde Space Bucket, dat is een mini-kweekruimte die overal past want hij is niet groter dan een emmer met een inhoud van 20 liter. Maak je er meerdere dan kun je altijd oogsten of je eigen F1 kruisingen maken, lets go!
Je moet een klein beetje handig zijn want je gaat hem zelf in elkaar knutselen, maar wees gerust, iedereen kan er een maken. En de spulletjes die je ervoor nodig hebt zijn overal verkrijgbaar.
De boodschappen
4 grote rechte emmers met een inhoud van 25 tot 30 liter.
4 23 tot 27 Watt spaarlampen met grote (E27) fitting
2 computerfans en een 12 volt adapter
reflectie folie (radiatorfolie)
verduisteringstape
1 schakelklok
Hoe maak je de Space Bucket?
Je begint met drainage gaten te maken in een van de emmers. Dit wordt de basis van de Space Bucket en de aarde gaat straks direct in deze emmer. Hoe meer gaten je maakt hoe beter. Om te voorkomen dat de emmer verstopt raakt is het aan te raden om onder in de emmer eerst een laag stenen of scherven van wat oude terracotta potten te leggen.
Vervolgens bedek je de binnenkant van de emmer met behulp van wat lijm met de reflectiefolie. Een witte emmer is al reflecterend dus als je een witte emmer gebruikt hebt mag je de reflectiefolie weglaten. Aluminiumfolie is niet geschikt.
Nu gaan we de afzuiging regelen. Maak hiervoor twee tegenover liggende gaten in de emmer. Het ene gat gaat dienen als de luchtinlaat en het andere als de uitlaat. Als een van de fans groter is als de andere, gebruik je deze als uitlaat. Het is ook handig om dit gat wat hoger in de emmer te maken, zodat het de warme lucht bij de lampen kan wegzuigen.
Als de gaten klaar zijn kun je de fans erop monteren met de tape, en daarna aansluiten op de 12 volt adapter. In principe moet één adapter genoeg zijn voor twee tot drie fans.
Je hebt de basis van de Space Bucket gemaakt, maar er is nog geen lichtbron. Deze gaan we nu maken. Gebruik hiervoor de bovenkant van een van de andere emmers waar een deksel op zit. bekleed de binnenkant weer met de reflectiefolie en maak in de zijkant vier gaten voor de fittingen zoals op de plaatjes. Sluit de lampen aan op een stekker met behulp van geaarde kabels. De stekker gaat straks op de schakelklok om het lichtregime mee in te kunnen stellen.
Van de overige emmers snijd je de bovenkanten af zodat je ze kunt gebruiken om de hoogte van de Space Bucket aan te passen als de plant groeit. Met de verduisteringstape maak je de Space Bucket zo lichtdicht als mogelijk. Nu kun je de spacebucket aansluiten en compleet maken met een plant.
Zoals we in het intro aangaven is het leuk om meerdere Space Buckets te maken, dan kun je namelijk zelfroulerend kweken of je eigen F1 kruisingen maken. Veel plezier met je Space Bucket!
Kijk voor meer info op www.spacebuckets.com
(advertentie)