- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
En opnieuw ript de politie Tilburg een coffeeshop (stash)
Opnieuw heeft de politie in Tilburg het schier onmogelijke gepresteerd (*cynische modus uit): het ontmantelen van de stash van een legale coffeeshop! Nadat ze vorig jaar november al The Grass Company een oor aannaaiden, doen ze het nu dunnetjes over met coffeeshop Africa. Die raakt dankzij overijverige dienders 30.000 joints, 70 kilo wiet en 45 kilo hasj kwijt. En dan durft de burgemeester van Tilburg deze ‘prestatie’ ook nog te koppelen aan ‘georganiseerde misdaad’ en zelfs de liquidatie van advocaat Wiersma in Amsterdam!
Handelsvoorraad coffeeshop
Eén van de meest krankzinnige aspecten van ons inmiddels 43 jaar oude gedoogbeleid is de coffeeshop stash. Onmisbaar voor een gedoogde cannabiswinkel, aangezien die van de wet slechts 500 gram handelsvoorraad in de shop zelf mag aanhouden. En dat betekent dus dat er de godganse dag koeriertjes op en neer rijden met enkele tientallen gripzakjes wiet en hasj.
Maar het betekent vooral dat er ergens anders – buiten de zaak met de gedoogvergunning – een stash móet worden aangehouden. Een voorraad die per definitie illegaal is ook. En laat de politie nu juist op die stash graag jacht maken, zeker (maar heus niet alleen) in Tilburg.
LEES OOK: Knap hoor, politie Tilburg vindt coffeeshop stash
Helemaal irritant wordt het als de politie dan ook nog eens triomfantelijk gaat pochen over ‘succes tegen de georganiseerde misdaad’. Het is om gillend gek van te worden inderdaad. Zo wordt het natuurlijk nooit meer iets met dat gedoogbeleid…
Handhavingsactie in Tilburg
Goed, even de feiten van deze keer. De politie: ‘Vanuit de gemeente Tilburg is al enkele weken een handhavingsactie bezig speciaal gericht op controle van opslaglocaties en bedrijfspanden. In samenwerking met de politie wordt gecontroleerd op strafbare en ongewenste feiten.’
En dat betekende vorige woensdag een inval in 2 loodsen op een perceel aan de Piusstraat in Tilburg. Die loodsen werden gehuurd door twee broers van 44 en 48 jaar oud, waarvan de laatste eigenaar is van coffeeshop Africa.
En je raadt het al: in die loodsen lag de stash van deze Tilburgse shop: 30.000 joints, 70 kilo wiet en 45 kilo hash. Klinkt als heel veel, maar dat is het niet per se. “Dit is een voorraad zoals iedere coffeeshop die noodgedwongen moet hebben vanwege de achterdeur-problematiek”, verklaart advocaat Rob Milo namens de broers in het Brabants Dagblad.
Opgerold en kaalgeplukt
Behalve de complete handelsvoorraad cannabis voor coffeeshop Africa zijn de broers ook door de overheid beroofd van geld en spullen. We citeren de blauwe boevenbende opnieuw: ‘Daar lagen een hoeveelheid, zo op het oog dure, sieraden en horloges in. In de boxen stonden ook nog vier motoren en een jetski. Ook is er een vuurwapen gevonden. Ook die zijn allemaal in beslag genomen.’ Net als een geldbedrag van 550.000 euro, dat in een later geopende kluis lag.
Volgens de advocaat van de shop is er echter helemaal geen vuurwapen gevonden. Maar het is wél heel veel contant geld, zeg je? Advocaat Milo: “Door omstandigheden was het geld tijdelijk niet afgestort bij de bank. Ik snap dat justitie dit wil onderzoeken. Geen enkel probleem. We geven onze volle medewerking. De administratie is afgegeven.”
Kortom, opnieuw een fraai voorbeeld van een coffeeshop die door de politie wordt ‘opgerold en kaalgeplukt’. En dat kan allemaal zomaar plaatsvinden omdat we in dit land nog steeds niet durven te kiezen voor de enige echte (vervolg)oplossing voor het – door de overheid zelf gecreëerde – gedoogprobleem: legaliseren!
‘Laster’
Oh ja, advocaat Milo overweegt een smaad-aanklacht tegen Tilburgs burgemeester Weterings. Want die sprak over ‘een mooie en uitzonderlijk grote vangst’, ‘slag tegen de georganiseerde misdaad’ en legde vrijdag zelfs het verband tussen de inval in de stash van coffeeshop Africa en de moord op advocaat Wiersma in Amsterdam.
Advocaat Milo in het BD: “Deze publiekelijke associatie tussen een moord op mijn collega en mijn cliënten is laster.” Inderdaad, en niet alleen deze associatie, ook het gebruik van de term ‘georganiseerde misdaad’ als je praat over de stash van een legale coffeeshop is wat ons betreft pure laster. Al past dat natuurlijk naadloos in het propagandaverhaaltje van minister Grapperhaus over de ondermijning van de samenleving door gewetenloze drugscriminelen…