- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Energiesturen in wietplanten = dikke toppen!
Wie de energiestroom in zijn planten naar de juiste delen weet te sturen, kan daarmee moddervette toppen kweken! Zorg voor voldoende water voeding en licht en dirigeer de energie via de kortste weg naar de bloemen voor een hoogst efficiënte plant die oogsten aflevert waar je U tegen zegt.
Het is eigenlijk het grote voordeel dat je als binnenkweker hebt, jij bepaalt als kweker de omstandigheden in je kweekruimte waardoor toppen lekker groot en plakkerig kunnen worden. En door de plant daarnaast zo te laten groeien zoals jij wil, kun je de sapstroom (energie) optimaliseren voor een maximale oogst! Je vertelt de plant daarmee eigenlijk waar ze haar energie moet inzetten voor een optimale topontwikkeling en harsproductie.
Korte internodes
Bij hoge planten is de weg van de sapstroom langer. De plant verbruikt veel energie om het aanwezige water, voedingsstoffen en zouten naar alle delen te transporteren. Als je ervoor zorgt dat je de plant compact houdt kost dit transport veel minder energie, en blijft er meer over voor daadwerkelijke groei, en bloei!
Mooie korte internodes, zorg voor voldoende licht in het juiste lichtspectrum en voorzie planten van een fijn briesje.
Korte dikke stammen zijn dus optimaal. Je krijgt ze door de planten van meet af aan van veel licht en voldoende luchtcirculatie te voorzien. Gebruik in de groeifase een speciale groeilamp zoals metaal halide, cool blauwe fluorescente lampen of een LED met het juiste spectrum voor de groeifase. Dit voorkomt onnodig strekken. Een krachtig briesje van een zwenkventilator zorgt ervoor dat de stammen mooi dik worden.
Bladeren snoeien
Bladeren zijn de energieleveranciers van een plant. Ze zijn superbelangrijk voor de groei dus je moet voorzichtig omgaan met snoeien. Maar als je een plant ongecontroleerd laat groeien ontwikkelt ze zich niet optimaal voor een zo groot mogelijke oogst. De kunst bij het snoeien is om de energie van de plant in de richting van de belangrijkste delen te sturen.
Creëer de perfecte vorm en structuur voor de plant maar knip zeker niet te veel! Overmatig knipwerk kost je plant veel energie om te herstellen. Knip lager gelegen secundaire scheuten en takken weg rond de tweede week van de bloeifase (dieven). Knip overbodig blad in de laatste periode van bloeifase weg (blad snoeien). Naarmate de bloei verder vordert verbruiken de grotere bladeren meer energie dan ze leveren en kun je ze beter kwijt zijn. Maar kijk uit dat je niet te veel knipt want dat kost stress en veel energie om te herstellen.
(advertentie)