- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Fabrikant pijnstiller fentanyl steunt anti-cannabis campagne
Nog 60 dagen en dan wordt Trump of Clinton gekozen tot president van de VS. Maar belangrijker is de stem van het volk over legalisering van recreatieve cannabis, iets wat in 6 staten op het stembiljet staat. Zo ook in Arizona, waar de farmaceutische industrie de tegenaanval opent op de wietvoorstanders en met een bom geld de tegencampagne financiert!
Big Farma is nieuwe wietvijand
Wat veel insiders uit de cannabisbranche al verwachten wordt in de Amerikaanse staat Arizona harde werkelijkheid: producenten van verslavende farmaceutische medicijnen die actief de campagne steunen TEGEN legalisering van cannabis. Niet langer is justitie de grote vijand van wiet, maar Big Farma. Dat dit geen paranoïde praatjes van stonede complotdenkers meer zijn, bewijst het geval Insys Therapeutics in Arizona.
De maker van de hoogst verslavende pijnstiller fentanyl, een stof met een werking analoog aan die van morfine, maar dan zo’n 80 keer (!) sterker – steunt het verzet tegen ‘Prop 205’ met een donatie van 500.000 dollar! Dat het geen asperientjes zijn die dit bedrijf maakt blijkt wel uit het feit dat popicoon Prince eraan is overleden eerder dit jaar…
Half miljoen dollar voor tegencampagne
Goed, de mensen van Insys Therapeutics hebben nu een half miljoen dollar gedoneerd aan de campagne tegen legalisering van recreatieve wiet in Arizona. Dat hun eigen sublingual fentanyl spray 50 keer zo potent is als heroïne boeit deze figuren niet, want met de verkoop van hun verslavende medicatie worden miljoenen verdiend en dat moet natuurlijk zo blijven. Legale (medicinale) cannabis druist uiteraard in tegen het principe van hun recept-verslaving geldmachine.
Volgens Insys, dat hun medicijn onder de naam Subsys op de markt brengt, zijn kinderen de grootste bron van zorg om tegen legalisering in actie te komen.
Meer doden door pijnstillers dan door wapengeweld en autocrashes
“Zij willen in staat blijven om hun veel meer verslavende, veel schadelijkere en veel gevaarlijker opioïde pijnstillers te pushen”, zegt JP Holyoak, de voorman van Prop 205 tegen dagblad Arizona Capitol Times. Voorstanders van legale cannabis weten dat legale toegang tot hun natuurlijke, niet-verslavende pijnstiller de noodzaak om medicijnen als fentanyl te nemen kan elimineren. Lijkt ons juist een pre, want er is sprake van een heuse opiaten-epidemie in de VS: jaarlijks sterven er meer mensen aan dan aan vuurwapengeweld of auto-ongelukken!
Komt nog bij dat in 2014 een onderzoek verscheen van John Hopkins University, waarin vastgesteld is dat in staten met legale medicinale cannabis 25 procent minder sterfgevallen door een overdosis ‘prescription drugs’ voorkomen dan in staten waar wiet illegaal blijft. En niet alleen de betreurde Prince ging dood door zijn fentanyl verslaving, volgens The Columbus Dispatch is een derde van alle 3.050 doden in de staat Ohio door legale drugs te wijten aan… fentanyl.
Helft van inwoners Arizona voor legale wiet
Hypocrieten dus bij dat bedrijf Insys. Te meer omdat ze ongevraagd over de ruggen van anderen cannabis proberen illegaal te houden. In een statement verklaart het bedrijf namelijk dat men tegen de legalisering van cannabis is “omdat het faalt om de veiligheid van de burgers van Arizona te waarborgen, en dan in het bijzonder die van hun kinderen”…
Met hun bijna fascistisch te noemen donatie van 500.000 dollar aan de anti-legalisering campagne Arizonans for Responsible Drug Policy wordt farmaceut Insys in één klap de grootste bijdrager. Of hun bloedgeld zorgt voor een overwinning van de tegenstanders is overigens (en gelukkig) maar de vraag, want uit de meest recente peiling blijkt 50% van de inwoners van Arizone voor legalisering van wiet, is 40% tegen en moet 10% nog beslissen.
(advertentie)