(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hennep, en daarmee bedoelen wij zoals het hoort niet wiet maar de industriële vezelhennep, zou wel eens redding kunnen gaan brengen in Dordrecht. Daar heeft de chemische fabriek van Chemours de grond grondig vervuild met giftige PFAS. Om die rotzooi weer weg te krijgen zou je tegen enorme kosten alles kunnen afgraven, maar gelukkig is er een betere en veel goedkopere oplossing: inzaaien met hennepplanten!

PFAS is serieuze ellende voor mens, dier en milieu

‘Water in plassen en sloten in een omtrek van zeker 15 kilometer rond de fabriek van Chemours in Dordrecht is “zeer ernstig verontreinigd” met het giftige PFAS’, meldde tv-programma Zembla vorig jaar juni. De concentraties liggen in het hele gebied “ver boven de norm” die het RIVM veilig acht, blijkt uit metingen van het oppervlaktewater door Waterschap Rivierenland.

Op een kilometer van de fabriek, waar een nieuwbouwwijk wordt gebouwd, zijn PFOA-concentraties in het water gemeten die gemiddeld zelfs 13 duizend keer boven de norm liggen! PFOA is een giftige en mogelijk kankerverwekkende variant van PFAS. De grote boosdoener is dus de fabriek van Chemours, die jarenlang hun zooi plompverloren eh… in de plomp flikkerde.

Hennep als reddende engel in Dordrecht

Kortom, dat spul PFAS is een serieus gezondheidsprobleem voor mens en dier, evenals dat deze rommel in voedsel en water terechtkomt. Maar in Dordrecht denken ze nu dus aan hennep als reddende engel. De Dordtse tak van nota fokking bene de VVD (altijd zeer anti-cannabis) wil dat de stad samen met de provincie een proef in de gemeente start.

Helemaal origineel deze VVD-politicus? Nee, eerder deed nota bene fokking Bart de Wever – de zeer anti-drugs ingestelde burgemeester van Antwerpen – het al voor. De war on drugs fanaat zaaide zelfs persoonlijk een met PFAS vervuild terrein in met hennepzaden.

En dat levert toch wel unieke content op, kijk maar:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bart De Wever (@bartdewever1)

LEES OP CNNBS OOKRapport: ‘Hele landbouwsector kan CO2-neutraal worden met hennepteelt’

[openingsbeeld: Shutterstock]
(advertentie)