- 10 tips en trucs over binnenwiet, licht en voeding
- Lieve Muna, wat betekenen deze zwarte vlekken op mijn wietbladeren?
- 9 manieren om ongedierte uit je kweektent te houden
- Pure joints en het geheim van (bijna) altijd witte as…
- Buiten blowen (en blauwbekken) omdat coffeeshops afhaalpunten zijn
- Waarom maken wietplanten eigenlijk zo veel hars?
Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#6)
![](https://www.cnnbs.nl/wp-content/uploads/2025/02/P1140619-308x210.jpg)
Het lijkt allemaal op rolletjes te lopen voor Gefjon en zijn dames op zolder. De dames leggen hun laatste centimeters af, als de strekkende fase op zijn einde loopt. Hier en daar steekt er een plant boven de rest uit maar daar weet Gefjon wel raad mee. Cheese staat deze week in de spotlights.
Hey goeiemorgen, hier zijn we weer met een nieuwe kweekupdate. Het is zondagochtend, en buiten (en dus ook binnen) is het gelukkig weer iets warmer dan vorige week. Ik heb een lekkere joint met – tromgeroffel… – Tropicana Pussy Mimosa dry sift hasj. Het kind moet ook een naam hebben natuurlijk 😅
Het is een zeer zachte hasj van structuur maar zeer hard qua effect. Ik heb het niet zelf gemaakt maar in de coffeeshop gekocht. Ik heb ook helemaal geen Tropicana Pussy gekweekt – helaas… Op de achtergrond klinkt een D&B setje van Artemas – I Like The Way You Kiss Me (Culture Shocks D&B Flip) om een beetje wakker te worden.
De dames van links naar rechts
Maar de dames natuurlijk. Die staan nu in hun derde week van de bloei, en ze bloeien nu echt wel hard. Ze trekken trouwens ook nog behoorlijk. We zullen ze weer even allemaal aflopen van links naar rechts. te beginnen met de Tropicana Pussy euh Cherry 😂 Die is een goed eind in de hoogte opgeschoten, en heeft overal beginnende topjes. Het zijn nog witte pluisjes nu maar je kunt al goed zien wat eraan komt.
Omdat ik de Bruce Banner niet getopt had zijn deze een heel eind gestrekt. Zo ver dat ik er een paar moest ‘knakken’ aka supercroppen. Met zachtjes drukken en draaien heb ik ze weer gelijk met de andere planten gekregen. Dat was op zaterdag, en vandaag (’tis zondag als ik dit schrijf) groeien de geknakte takken al weer mooi horizontaal.
Brain Damage is iets gestopt met strekken. Ik heb de indruk dat deze dames hun energie al meer in de toppen steken dan in de groei. Ze krijgen al mooie dikke pluisjes overal. Bij de Snow White dames is een plant die wat boven de rest uitsteekt maar die heb ik toch niet geknakt. Dit is omdat ik nog even wil wachten, en zien of ze nog veel strekt of niet. Ook bij de Snow White’s groeien al mooie pluisjes en met lange bloeiharen.
De Spliff Cheese planten hebben een beetje ‘puntige’ topjes. Daarmee bedoel ik dat ze wat meer stekelig zijn dan rond en pluizig. En dan kwam Gold Bar Kush tenslotte met een leuke verrassing, namelijk paarse kleuren. Zoals je weet ben ik gek op paarse toppen maar ik had het eigenlijk niet van deze soort verwacht 🤔 Door de invloed van de Orange Bud had ik eerder oranje tinten verwacht.
Strain story
En dan gaan we vandaag eens de Cheese uitpluizen. Het is voor mij de allereerste keer dat ik een Cheese kweek. En eerlijk gezegd heb ik in 20 jaar tijd pas kort geleden voor het eerst een Cheese gerookt. Dat was in november op het CNNBS Oogstfeest in Amsterdam. Mijn maatje Henry had een Blue Cheese gekocht en liet me eens proeven.
“Hoe dan?” Hoor ik jullie denken, “komt het dat jij nog nooit Cheese gekweekt of überhaupt gerookt hebt?” Wel, het is misschien door de naam dat ik het nooit heb geprobeerd, want ik lust geen kaas. Nee, echt niet, daar doe je mij geen plezier mee 🤣 Ik vermoed dat ik daarom nooit een Cheese soort gekweekt heb. Maar nu ik dus eens geproefd heb moet ik zeggen dat het eigenlijk wel lekker was. Een beetje aardachtig en Skunky maar lekker en gelukkig geen echte kaas smaak 🤣
Skunk #1 x (Afghani x Skunk #1)
Maar we zullen eens kijken wat Cheese is, en hoe deze soort eigenlijk is ontstaan en zo. Als ik het goed heb is het genetisch gezien een kruising tussen Skunk #1 en een Afghani en Skunk #1 kruising. Skunk #1 x (Afghani x Skunk #1) zeg maar.
Skunk is een hybride soort die cannabis op wereldwijde schaal heeft beïnvloed. Sinds de eerste Skunk op de markt kwam werd die in de late jaren ’70 werkelijk overspoeld met een horde aan Skunk variëteiten. Sacred Seed Co. kweekte Skunk oorspronkelijk met behulp van verschillende wietsoorten van over de hele wereld. Ze gebruikten er allerlei landrassen voor, zoals Afghaanse en Colombiaanse soorten en Acapulco Gold.
Er zit veel Afghani in Skunk, en aangezien Cheese weer op basis van Skuk is, dus ook in Cheese strains. Afghani komt uiteraard uit Afghanistan, en is een sterke indica die voor veel ontspanning en een beetje euforie zorgt. De Afghaanse soorten smaken een beetje aards maar ook zoet.
Patiënten gebruiken deze genetica graag tegen pijn en om beter te slapen, en dat klopt ook wel. Ik heb zelf ook al ondervonden dat soorten met Afghaanse genen erg goed zijn voor mijn nachtrust. Ze hebben een beetje een narcotisch effect.
Spliff Cheese
Spliff Cheese is een middellange, bossige en hoogrenderende plant die het erg goed doet in hydrocultuur. Buiten eindigt ze meestal in oktober of november. Wees echter voorzichtig met je EC-waarde, omdat deze soort niet graag overvoed wordt. En ook dat laatste klopt, want de Cheese planten hadden het het moeilijkst met de pH- en EC-schommelingen van een paar weken terug. Ze bloeit tussen de 9 en 10 weken, dus ik vermoed dat er iets meer sativa genen in deze dames zitten.
Dit was het weer, hopelijk heb je er wat van opgestoken. Geniet van de plaatjes en tot de volgende!
Groene groet, Gefjon Grow 🙏
(advertentie)