- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Gele topjes na een paar dagen in het donker?
Halverwege augustus kon Rachel nog geen bloeihaar op haar Special Queen 1 ontdekken. Ze heeft de wietplant dan ook een paar dagen in het donker gezet om de bloei te forceren. En met succes want sinds de donkere periode zijn er bloeiharen te zien. Helaas zijn de topjes alleen ook geel geworden, en de vraag is dan ook hoe dat komt?
|
Hoi Rachel, wat een mooie Special Queen 1 heb je daar! Maak je geen zorgen over de gele topjes, die zullen snel weer groen worden, en ik zal je zo uitleggen waarom ze geel geworden zijn. Maar eerst het een en ander over het begin van de bloeifase bij gefeminiseerde wietplanten buiten.
Je schrijft dat ze halverwege augustus nog niet bloeiden. Als je iets langer had gewacht, dan was de bloei waarschijnlijk ook vanzelf wel op gang gekomen, want vanaf de tweede week van augustus begint dat in Nederland. Dat komt omdat de nachten vanaf dat moment langer dan 10 uur duren, en het daarna steeds langer donker is buiten.
Toch heb je er wel goed aan gedaan om de planten een paar dagen in het donker te zetten. In het donker worden namelijk bloeihormonen aangemaakt, en door de lange donkere periode heeft je plant zoveel bloeihormonen gemaakt, dat de bloeifase meteen begonnen is. Ik heb daar trouwens geen twijfels over, want de bloeiharen zijn op de rechterfoto duidelijk te zien.
De gele topjes zijn normaal na een dag of drie in het donker. Ze worden simpelweg veroorzaakt door de afwezigheid van het licht tijdens de donkere dagen. In het donker kunnen planten namelijk geen bladgroen (chlorofyl) aanmaken. Denk maar eens aan witte asperges of witlof bijvoorbeeld. Deze groenten worden speciaal in het donker gekweekt om te voorkomen dat ze groen worden.
Nu je plant echter weer in het licht staat kan de plant weer volop bladgroen aanmaken, en zul je zien dat de topjes weer gewoon groen van kleur worden. Tenzij je plant ’s avonds of in de nacht gestoord wordt door kunstlicht uit je woonkamer, of een nachtlamp of lantaarnpaal op straat, zal de bloeifase aanhouden, en de toppen steeds groter worden.
Omdat je plant nu in bloei staat, kun je ook beginnen met het geven van bloeivoeding. Hiermee geef je je Special Queen 1 de bouwstoffen die ze nodig heeft om bloemen aan te maken. Als het zonnetje de komende 7 tot 8 weken een beetje meewerkt, dan kun je rond het einde van september / begin oktober aan oogsten gaan denken.
Veel succes en plezier tijdens de bloeifase Rachel, ik zal voor je duimen voor mooi weer.
-xxx- Muna
(advertentie)