- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Grind, grinder, grindst – 3 high tech wietmolens
Medelijden hebben we met cannabisveteranen die het ooit zonder moesten stellen, want de grinder is echt een onmisbaar gereedschap voor iedere wietliefhebber. Jazeker, een kunststof wietmolen doet het ook maar een houten grinder is beter. Maar als je wiet écht goed wil vermalen dan ga je voor een van deze drie high tech wietmolens van metaal.
De grinder is werkelijk een onmisbaar stuk gereedschap voor wietrokers, zeker de plakkerige en potente wietsoorten van tegenwoordig zijn zonder wietmolen niet kapot te krijgen. En ook wanneer je wiet niet rookt maar verdampt, loont het om in een goede grinder te investeren. Goed fijngemalen wiet verdampt namelijk een stuk beter en zorgt ervoor dat geen trichoom onbenut blijft. De volgende drie grinders kunnen we je van harte aanbevelen, we hebben ze – eerlijk waar – namelijk zelf ook.
1. Thorinder
De Thorinder is oerdegelijk en maalt je wiet met messcherpe tanden. Top na top want Thorinder blijkt een onverzadigbare honger te hebben naar wiet, en niet alleen van die kurkdroge toppen maar ook de allertaaiste wietsoorten. Gorilla Glue, Bruce Banner, of een goede oude Sticky Vingers – Thorinder maalt ze tot poeder als het moet. Hij is gemaakt van geanodiseerd aluminium en roestvrij staal en komt in een stijlvol kistje.
Dankzij het transparante deksel zie je precies hoe fijn je wiet is voor het wordt opgevangen in de ruimte eronder met handige pollenzeef die trichomen voor je opvangt. Inclusief schoonmaakgereedschap te koop in de kleuren blauw, groen, oranje, zilver. Verkrijgbaar in 50 mm diameter en 62 mm voor respectievelijk 34,95 en 49,50 euro
2. Kannastör grinder
Een uniek modulair ontwerp, (bijna) gepatenteerde Kannastör Easy Change Screens en een transparante opvangbak maken de Kannastör een unieke grinder. Laten we beginnen met de Kannastör Easy Change Screens; deze zijn verwisselbaar zodat je de verzamelde pollen er ontzettend gemakkelijk uithaalt. Omdat het systeem modulair is kun je de pollenzeef met hetzelfde gemak ook helemaal verwijderen om de grinder kleiner te maken voor onderweg.
De Kannastör bestaat uit geanodiseerd voedselveilig aluminium. Hij is mat zwart afgewerkt en komt met een levenslange(!) garantie. De diameter is 54 millimeter en voor dit alles betaal je 49,95 euro.
3. SLX 2.0 non stick grinder
Oké goedkoop is hij niet maar dat ben je zelf ook niet toch? Bovendien is goedkoop uiteindelijk toch duurkoop wanneer het op grinders aankomt. Maar check hem gewoon maar eens; de SLX 2.0 non stick grinder is voorzien van een gepatenteerde anti-plaklaag waardoor je de wietmolen nooit(!) hoeft schoon te maken. Hij is 100% non toxisch en bevat ook geen teflon, PFTE of andere schadelijke stoffen en is dus helemaal veilig.
Met de SLX 2.0 doe je waarschijnlijk je hele leven, dus het is goed dat hij er zo gelikt en strak uitziet. Aan de binnenkant vangt een micro-precisie zeef de pollen voor je. Zolang je hem niet gebruikt blijft de SLX gesloten als een oester dankzij ultra-sterke ‘Rare Earth Magnets Neodymium’ magneten. Verkrijgbaar in zakformaat met een diameter van 50.8 mm en tafelformaat (62mm) in de kleuren champagne gold (afgebeeld), zwart en charcoal vanaf 60 euro.
Top 10 grinders
Niet gevonden wat je zoekt, of toch liever een iets betaalbaarder modelletje? Check de top-10 video met grinders van online headshop Zamnesia hieronder.
(advertentie)