- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Helende hennep in China
In de traditionele Chinese geneeskunde – welke al duizenden jaren bestaat – spelen planten en kruiden een grote rol. Sommige planten worden als giftig beschouwd, maar zijn volgens de oude tradities geneeskrachtig wanneer ze met andere planten worden gecombineerd, zo ook de cannabisplant.
Cannabis, wiet en hennep worden in het Chinees toepasselijk genoeg ‘da ma’ (大麻) genoemd, wat grote verdoving betekent. De wietplant wordt in de Chinese geneeskunde al duizenden jaren gebruikt, de medicinale eigenschappen werden rond 2700 voor Christus ontdekt door een legendarische dokter genaamd Sheng Nong, die meer dan 100 verschillende kruiden op zichzelf uitprobeerde. Des ondanks is het bezit en het gebruik van wiet illegaal in China.
De medicinale eigenschappen van cannabis werden rond 2700 voor Christus ontdekt door een legendarische dokter genaamd Sheng Nong, die hiervoor meer dan 100 verschillende kruiden op zichzelf uitprobeerde
Natuurlijk, cannabis wordt wel in China gerookt, maar de traditionele Chinese geneeskunde beschouwd het innemen van cannabis alleen (dus niet gecombineerd met andere planten) als ongezond, of zelfs giftig. Cannabiszaden worden echter veel gebruikt in de Chinese geneeskunde, maar dan bijna altijd in combinatie met andere kruiden of planten. In oude tijden werd cannabis ook bij rituelen gebruikt vanwege de psychoactieve kwaliteiten. Taoisten die op zoek waren naar spirituele verlichting wisten de cannabisplant ook hiervoor te vinden.
Er is in China zelfs een godin van de hennep, ze heet Ma Gu. In het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam kun je een beeldje van haar vinden. Ma Gu betekent hennepmaagd en de dame wordt dan ook als een sierlijke jongedame afgebeeld, vaak met een bosje hennep in haar handen.
In de geschiedenis van de Chinese geneeskunde zijn alle delen van de plant gebruikt, van de toppen tot de bladeren en de wortels werden ingezet om een heleboel verschillende klachten en kwalen te verhelpen. De toppen waren een belangrijk ingrediënt in verdovingen. Het Chinese woord voor verdoving bevat zelfs het woord cannabis (ma zui 麻醉).
Cannabis werd gebruikt voor de behandeling van pijn, misselijkheid, ontstekingen, constipatie, hoesten, reuma, bacteriële infecties, slapeloosheid, angst en om de eetlust te verbeteren. Het werd hierbij meestal gebrouwen en ingenomen als een soort thee.
Het is eigenlijk jammer, cannabis werd vroeger veelvuldig ingezet, maar wordt vandaag de dag vooral veel in laxeermiddelen gestopt door Chinese farmaceutische bedrijven
Vandaag de dag worden zaden van de cannabisplant in China veel gebruikt in laxerende middelen en veel gezinnen gebruiken hennepzaadolie om mee te koken. Eiwitpoeder van hennepzaden worden door ouderen gebruikt om de spijsvertering te verbeteren en de bloedsuikerspiegel en het cholesterol te verlagen. Het is eigenlijk jammer, cannabis werd vroeger veelvuldig ingezet, maar wordt vandaag de dag vooral veel in laxeermiddelen gestopt door Chinese farmaceutische bedrijven. Dat komt natuurlijk door de illegale status die de cannabisplant helaas ook in China nog heeft.
Desondanks hebben Chinese bedrijven minstens 309 van de 606 wereldwijde patenten op cannabis. Meestal gaat het om patenten in de textiel-, medicijnen- en voedselindustrie. Wanneer wereldwijde legalisatie dan eindelijk daar is, zijn de Chinese bedrijven er meer dan klaar voor en zullen ze ons naar alle waarschijnlijkheid overspoelen met innovatieve hennepproducten. China is bovendien de allergrootste producent van industriële hennep. De teelt en verwerking staan echter onder strikte controle van de Chinese overheid.
Door grote hoeveelheden in te nemen zou men geesten kunnen zien en door dat maar lang genoeg achter elkaar te doen, konden mensen naar verluid met de goden in contact komen
In het oude China werd ook gedacht dat men door het eten van cannabis met de goden kon communiceren. Door grote hoeveelheden in te nemen zou men geesten kunnen zien en door dat maar lang genoeg achter elkaar te doen, konden mensen naar verluid met de goden in contact komen. Dit is te lezen in Shen Nong’s Herbal Classic, het oudste medische Chinese geschrift dat in de eerste eeuw na Christus werd afgerond. Rond het jaar 500 beweerde de Chinese geneesheer Tao Hongjing zelfs dat een combinatie van cannabis en het energie opwekkende ginseng sommigen in staat kon stellen de toekomst te voorspellen.
Als verdovingsmiddel werd cannabis voor het eerst rond 200 na Christus gebruikt door Hua Tuo. In oude geschriften staat dat hij succesvol tumoren verwijderde waarbij hij de operaties uitvoerde met cannabis als verdovingsmiddel. Zijn recept voor het verdovende cannabispoeder is echter verloren gegaan toen Hua Tuo plotseling werd vermoord. Tijdens de Song Dynasty (960 – 1279) gebuikte men cannabistoppen als hoofdingrediënt in slaapmiddelen.
(advertentie)