- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Hennepbier is cool in Duitsland en Tsjechië
Cannabis en bier: gaat dat samen? In het hart van Europa vinden ze van wel. Twee landen die bekend staan om zowel hun liefde voor bier als voor cannabis hebben zich de kunst van het hennepbier brouwen meester gemaakt.
Even ter verduidelijking: het gaat hier om bier met hennep. Die biersoorten hebben wel een cannabisachtig aroma, maar er zit geen THC in. En misschien is dat ook niet zo erg, aangezien sommige mensen betwijfelen of drankjes met alcohol én THC wel zo goed voor je zijn. Het bier wordt er niet minder smakelijk om.
Hoge kwaliteit
Duitsland en Tsjechië zijn de voornaamste producenten van deze biersoorten. Het eerste commercieel gebrouwde hennepbiertje heette Turn en werd gebrouwen in Berlijn in 1996. Helaas sloeg dat nog niet echt aan. De Beierse brouwerij Weissenohe had meer succes. In 2001 brachten zij Cannabis Club Suds op de markt, waarmee zij de standaard hadden gezet voor hennepbier van hoge kwaliteit. Dat bleef niet onopgemerkt want in 2005 dachten de Tsjechen: “dat kunnen wij ook!”. Zij brachten o.a. Hemp Valley Beer en KonoPi op de markt.
Inmiddels doen deze hennepbiertjes het goed in de supermarkten en slijterijen van Centraal-Europese landen. Niet alleen in Duitsland en Tsjechië maar ook in buurlanden Oostenrijk en Polen. Het wordt veel gedronken tijdens Cannafest in Praag, een van de grootste wietfestivals van Europa.
Liefde voor bier én cannabis
De reden dat hennepbier het zo goed doet in Duitsland en Tsjechië is geen toeval. Tsjechen behoren tot de top 5 wietconsumenten van Europa en Tsjechen en Duitsers drinken wereldwijd het meeste bier. Volgens statistieken van de EMCDDA (European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction) heeft meer dan 20 procent van de Tsjechen tussen de 15 en 34 jaar minstens één keer geblowd vorig jaar. Als het op bier aan komt, gooien de Tsjechen zo’n 130 tot 140 liter per persoon achterover. Dat is ongeveer 1 biertje per dag. De Duitsers komen op de tweede plaats met 110 tot 120 liter per persoon per jaar. Het meeste bier wordt daar geconsumeerd in Beieren. Op zich vrij logisch als je bedenkt dat het wereldberoemde Oktoberfest daar plaatsvindt.