- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Het grootste wietbedrijf ter wereld heet Curaleaf
(Medicinale) cannabis is een groeiende bedrijfstak. Vóór het einde van 2020 werken meer Amerikanen in de wietbranche dan als computerprogrammeur, en dankzij een overname is Curaleaf nu het allergrootste wietbedrijf ter wereld. Ze verwachten een jaaromzet van maar liefst 1 miljard dollar(!), en dat terwijl je waarschijnlijk nog nooit van Curaleaf gehoord hebt…
Terwijl de luchtvaartbranche haar wonden likt en de filmindustrie op haar gat ligt door de corona pandemie, is een bedrijf uit Massachusetts genaamd Curaleaf het grootste wietbedrijf ter wereld geworden. Het bedrijf nam afgelopen week cannabisproducent en -winkelketen Grassroots over, voor een bedrag van $ 830 miljoen.
Curaleaf?
Je kent Curaleaf waarschijnlijk niet, maar met de overname is het bedrijf groter dan welk ander wietbedrijf ter wereld dan ook. Curaleaf Holdings (CURLF) is een bedrijf uit Massachusetts dat cannabis produceert (lees: kweekt), verwerkt en in dispensaries in 18 verschillende Amerikaanse staten verkoopt. Volgens miljardair, investeerder en uitvoerend voorzitter Boris Jordan, verwacht het bedrijf na de overname een jaaromzet van 1 miljard dollar. Jawel, een 1 met maar liefst 9 nullen, oftewel 1000 miljoen.
In hetzelfde jaar waarin de totale waarde aan overnames over meerdere branches, in het eerste halfjaar met meer dan 50% daalde, kocht Curaleaf maar liefst 15 bedrijven op. Dit waren vooral kleinere maar goed draaiende cannabisbedrijven in staten als Colorado, Florida en Arizona.
Geest uit de fles voor federale legalisering
Nu de cannabiswereld nog jong is en de kaarten verdeeld worden, wil Curaleaf zo groot mogelijk worden in Amerika. Logisch want twee derde van de staten heeft medicinale cannabis inmiddels gelegaliseerd en in nog eens 11 staten is recreatieve wiet ook legaal. Door groter te worden hoopt het bedrijf zich in te dekken tegen buitenlandse giganten, die ook op de Amerikaanse markt actief worden, wanneer het land cannabis op federaal niveau gaat legaliseren.
Of dat het geval is, is nog maar de vraag, en de overname is dan ook een grote gok, aldus voorzitter Boris Jordan. Het hangt af van de prioriteiten van het Amerikaans Congres (de wetgevende instantie van de Amerikaanse overheid) en de winnaar van de aankomende presidentsverkiezingen. “het zou ook verkeerd kunnen uitpakken”, vervolgt Jordan. “Helemaal wanneer de federale overheid besluit om toch op lokaal niveau besluit op te treden tegen cannabisbedrijven, of wanneer het zijn standpunt over regulering niet bijstelt.”
“Maar de geest is uit de fles, voor wat betreft federale legalisering”, voegde hij er nog aan toe.