(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We kunnen ons wel voorstellen dat Remco zijn buik vol had van de spint en trips waarmee hij kweekronde na kweekronde te maken kreeg. Dit keer heeft hij het roer daarom omgegooid, en een heel mooi hydrosysteem gemaakt voor zijn Big Bud en Super Cheese. Maar helpt dat eigenlijk wel, of loopt Remco nog steeds kans op een plaag? Kijken wat onze allergrootste wietnerd erover te vertellen heeft…

Ik ben best wel onder de indruk van het hydrosysteem dar Remco voor zijn wietplanten gemaakt heeft. Het is mooi geïsoleerd zo te zien, en lijkt een soort kruising tussen DWC en het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem van G-Tools. De Big Bud en Super Cheese in het systeem zien er ook mooi gezond uit, dus het systeem doet zijn werk goed wat dat betreft. Maar zal het er ook voor zorgen dat spint en/of trips voortaan wegblijven?

 

Naam
Remco
Onderwerp
Trips en/of spint
Bericht
Hallo Muna, ik kweek al een aantal jaar cannabis voor medicinale doeleinden. Helaas tref ik elk jaar tripsen aan, en vorig jaar heb ik zelfs een invasie van spint gehad.
Dit jaar heb ik het daarom over een andere boeg gegooid, en na het grondig reinigen van het kweekhok heb ik de aarde ingeruild voor hydrokorrels.

Ik kweek momenteel Big Bud en Super Cheese boven een aquarium, wat mijn reservoir is. Het voedingswater wordt door twee aquariumpompjes in de potten gepompt die door middel van een tijdschakelaar worden aangestuurd. De pH zit rond de 6,0 (deze schommelt wel veel, misschien heb je hier ook een tip voor 😉) en de EC-waarde op 1,5. De planten zijn in de derde week van de groei nu.

Nu vraag ik mij af dat wanneer je hydro gaat kweken, elimineer je dan de trips en spint bij voorbaat? Of hebben deze vervelende beesten juist meer kans om zich te settelen en een verwoesting aan te richten?
Met vriendelijke kweekgroeten,

Remco

Bijlage

 

Hydrokweken tegen ongedierte

Hoi Remco, mooi systeem heb je in elkaar gezet. Het ziet er degelijk uit, en je planten zijn er zo te zien ook wel content mee. Als dit je eerste hydrokweek is, maak je dan maar op voor een mooie opbrengst en wacht niet te lang met het inschakelen van het 12/12 lichtschema. Je planten zullen namelijk bizar groot worden, vergeleken met een kweek op aarde.

pH-schommelingen komen regelmatig voor bij dergelijke hydrosystemen, en zijn meestal geen groot probleem. Zolang het geen extreme schommelingen zijn, en je de pH-waarde tussen de 5,8 en 6,3 weet te houden, zorgen de schommelingen er zelfs voor dat je planten de verschillende mineralen goed kunnen opnemen. Vaak kun je de pH-waarde ook redelijk goed op peil houden door het waterreservoir goed vol te houden. Hoe meer voedingswater, hoe minder de pH-waarde zal schommelen maar een klein beetje pH-min zal je sowieso wel nodig hebben. Het is raadzaam om ook pH-plus in huis te halen, want in de bloeifase zie je de pH-waarde soms ook zakken. Dit heeft te maken met afvalstoffen die de wortels aan het water afgeven.

Als je je kweekruimte goed hebt gedesinfecteerd (liefst met actieve chloortabletten) dan is de kans een heel stuk kleiner dat je nog eens met spint en/of trips te maken krijgt. Voornamelijk omdat je geen aarde meer in je kweekruimte hebt. Vaak liften insecten mee, en zitten er al eitjes en/of larven in de aarde. Daar heb je nu geen last meer van. Tripsen verpoppen doorgaans ook op de grond.

Dat je bij een hydrokweek minder last van ongedierte hebt, komt ook omdat de gehele kweekruimte een stuk sterieler is. Haal afgevallen bladeren dus ook meteen weg en hou je kweektent schoon. Het helpt ook om een (HEPA) filter op de luchtinlaat van je kweektent aan te sluiten, en zo geen beestjes aan te zuigen. Verder kun je het risico nog verder verkleinen door zelf ook op te letten dat je niet vanuit je tuin of na een wandeling door het bos, meteen bij je wietplanten gaat kijken. Let ook op met huisdieren en laat ze niet in je kweektent.

-xxx- Muna

(advertentie)