- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Ja hoor, Brabant spendeert hoop geld aan wietklik-folder
Als overheid moet je harde keuzes maken wat je doet met je (belasting)geld. Help je ouderen in het verzorgingshuis, help je werklozen aan de slag, maak je de wegen veiliger of besteed je de schaarse middelen aan een folder waarin je de burger oproept om de wietplanten van buurman te verraden? Dat laatste natuurlijk, dachten ze in Oost-Brabant en daarom valt er zaterdag bij een half miljoen (!) huishoudens een folder in de bus namens de bezorgde overheid.
Papieren politiefolder
‘Klik alsjeblieft over wiethokken en drugslabs, zegt politie in nieuwe campagne’, kopt ook Omroep Brabant al over de folderactie van de politie in hun provincie. Die komt er omdat – godbetert – het aantal anonieme meldingen over wietplantages en pillenlabs afneemt. En dan wordt het lastig scoren voor de politie natuurlijk. Enter de folder, die morgen (zaterdag) door liefst een half miljoen brievenbussen in oost-Brabant valt.
Maar waarom in godsnaam ook nog eens flink wat bomen kappen en postbodes laten rennen voor een ouderwetse papieren folder, er is toch het internet om propaganda en nep-nieuws te verspreiden? “We hebben natuurlijk nog steeds mensen die niet op sociale media zitten, zoals sommige ouderen, vandaar een folder. En het is ook nog eens handig: iets wat je vast kan pakken. Om op de koelkast te hangen”, aldus de politie tegenover de regionale omroep.
Ook op hun eigen landelijke website draait de politie er niet omheen: er moet verdomme meer geklikt en verraden worden in dit land, om te beginnen in Brabant! Lees maar mee:
Angst aanjagen als verraad aanjager
Aha, de aloude methode om de burgers angst aan te jagen. Een beproefd mediarecept sinds pakweg de jaren dertig van de vorige eeuw, toen onze Oosterburen daarmee naar volle tevredenheid begonnen te experimenteren. De folder dreutelt nog even verder op deze wijze, waarbij uiteraard termen als ‘brandgevaar’ en ‘giftige stoffen’ aan bod komen.
Of wat te denken van deze zin: ‘En dan hebben we het nog niet over het publiek wat zo’n pand aantrekt’.
Nadat wordt uitgelegd waaraan je ‘drugspanden’ herkent, besluit dit potje framen – want heb je bijvoorbeeld ooit zulke folders gezien over laten we zeggen religieus terrorisme of over geldbeluste, frauderende banken die de hele economie jarenlang in het slop trekken?! – met de dringende oproep om te gaan klikken. ‘Volkomen veilig en anoniem’, dus waar wacht je nog op?
Zucht… Waarom denkt er nou nooit eens één iemand bij de politie na over de enige echte oplossing voor al deze ‘drugsproblemen’, namelijk: L-E-G-A-L-I-S-E-R-E-N.
Daarover zouden wij graag eens een politiefolder in de bus zien vallen!
(advertentie)