- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kijk, 7 superstonede Space Bucket ideeën
De Space Bucket, als vaste CNNBS lezer ken je hem zeker en vast. Misschien heb je er zelfs wel een gemaakt want dat kan al voor ongeveer 100 euro aan materiaal en een paar grote emmers. Of emmers? Eigenlijk kun je overal wel een Space Bucket van maken. Kijk maar naar deze 7 superstonede Space Buckets!
Space Buckets zijn zelf gemaakte microkweek ruimtes, als lichtbron worden vaak led kweeklampen of spaarlampen gebruikt en meestal bestaan Space Buckets zelf uit een paar op elkaar gestapelde emmers. De originele Space Bucket emmer wordt echter vooral in Amerika gebruikt maar dat hoeft helemaal geen belemmering te zijn zoals je zult zien. Hier zijn zeven prima alternatieven ter inspiratie.
1. Space Olievat
We beginnen maar meteen goed met een stoere Space Bucket gemaakt van een oud olievat, om hem te maken moet je alleen wel over de juiste gereedschappen beschikken maar dan heb je ook wat. Aan de binnenkant werd ‘Mother Green’, zoals deze Space Bucket heet, bekleed met wat zwart/wit folie voor een optimale reflectie. Led strips en een 125 Watt CFL kweeklamp omringd door vier kleinere spaarlampen doen dienst als lichtbron.
2. Space Bucket Pro
De Space Bucket Pro is een zeer goed uitgevoerde Space Bucket van ene Morrigan. Hij gebruikte de typische Space Bucket emmers en installeerde daarin vier 100 Watt COB leds die hij op 30 Watt per stuk laat branden. Een oude pannendeksel doet dienst als reflector. Aan de buitenkant zitten alle elektronische onderdelen zoals een timer en het stopcontact netjes weggewerkt in een elektra aansluitdoos.
3. Space Vuilnisbak
Als Rutte wiet troep noemt kweken wij het wel in een vuilnisbak, of niet dan? Dat kán in ieder geval prima zoals je ziet. Hij bestaat op de kant en klaar gekochte led kweeklamp na, uit oude spullen die de maker nog had liggen. De ventilators zijn bijvoorbeeld oude computerfans en de bucket zelf is een oude vuilnisbak. Dat gegalvaniseerde staal zal in ieder geval uitstekend reflecteren, wat denk jij?
4. Space Opbergbox
Niet alleen emmers maar ook vierkante opbergboxen van de Blokker kunnen prima dienstdoen als Space Bucket. Zeker wanneer je er twee op elkaar zet en er een Mars Hydro led lamp op monteert. Een paar extra led strips en een smart pot van textiel en gaan met die opbergbox!
5. Space Krat
Lekker veel ruimte in deze gestapelde space kratten zoals je ziet, je kunt het met goed fatsoen eigenlijk geen bucket meer noemen maar who cares? De Bucket Tron zoals die heet is aan de binnenkant bekleed met een witte reflecterende folie en led strips. Maar de échte lichtbron is een kant en klare led kweeklamp. De planten kunnen zelfs van afstand worden gemonitord door een Raspberry Pi computer aangesloten op een webcam. En zie je dat Tupperware bakje op de Bucket Tron? Daarin zitten alle elektrische aansluitingen handig weggewerkt.
6. Space Regenton
Hoe groter de emmer, hoe groter de plant. En welke emmer is er groter dan een regenton, heeft de Nederlandse maker waarschijnlijk gedacht? De binnenkant is bekleed met reflectiefolie en een led ufo in het deksel doet dienst als binnenzon.
7. GrowInBox
Toch geen zin om zelf te knutselen, check dan deze GrowInBox. Dat is eigenlijk een kant en klare Space Bucket en een hele mooie ook! Hij is voorzien van een interne luchtcirculatie, een timer en modulaire ringen waarmee je de hoogte kunt aanpassen. Komt inclusief 30 Watt led kweeklamp voor omgerekend ongeveer 550 euro, moet je hem alleen wel uit Brazilië laten invliegen. Zie je dat niet zitten, koop dan gewoon onze eigen CNNBS Spacekast met 100 Watt Hans Panel.
(advertentie)