- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Kijk, zo ziet een illegale Britse wietkwekerij van 4 miljoen euro eruit!
Niet alleen de Brexit, ook de wiet wordt duur betaald in Groot-Brittannië. ‘Cannabis factory worth estimated £3.5million discovered in Avonmouth’, kopt de bekende Engelse krant The Mirror dinsdag. Maar als je dan de politiefoto’s van deze bust ziet, zijn wij toch weer blij dat we in Nederwietland wonen, zeg maar.
Niet aantal planten of kilo’s maar hoeveel geld telt
Nu hebben de Britten wel meer rare gewoonten (links rijden, lauw bier, sneller van premier switchen dan Ronaldo bij Manchester United gewisseld wordt), maar eentje daarvan heeft met onze favoriete plant te maken. Waar bijvoorbeeld Nederland en de meeste andere landen bij een bericht over een opgerolde illegale wietplantage het aantal planten en eventueel kilo’s toppen vermelden, daar melden Britse politiediensten en media steevast de geldwaarde van de ‘cannabis factory’.
Zo dus ook in dit geval in Avonmouth, waar de Avon and Somerset Police maandag een einde maakte aan een flinke teelt in een industriepand in het gebied rond Burcott Road. Meer dan dat er ‘een significant aantal planten’ is buitgemaakt door de autoriteiten, meldt The Mirror niet. Wel dat de dames bij elkaar liefst 3,5 miljoen Britse pond waard zouden zijn op straat, ofwel 4 miljoen euro. Nou, dat willen wij wel eens zien natuurlijk!
Ook Britse politie wil dolgraag hulp van het publiek
Op grootschalige teelt van cannabis – een zogeheten Class B drug – staat in Groot-Brittannië nog altijd een maximale gevangenisstraf van liefst 14 jaar. Godzijdank dus dat er bij de inval maandag geen mensen zijn opgerold. Inspecteur Steve Davey heeft het in zijn persbericht over een professionele illegale operatie en meldt eveneens dat het sloopwerk (van de politie) doorgaat totdat ‘de omgeving weer veilig is’.
Wat in Groot-Brittannië dan wel weer precies hetzelfde is als in Nederland, is de standaard oproep van de wetshandhavers aan het publiek. ‘Wij zouden graag de mogelijkheid benutten om het publiek te vragen om elke verdachte activiteit te rapporteren rond industriële panden of verlaten bedrijfsgebouwen die wellicht gebruikt worden voor criminele activiteiten, zoals het geval is geweest in Avonmouth over een significante periode.’ Aldus de politieagent.
Vier miljoen!!
(advertentie)