- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kijk, zo ziet Zuid-Amerikaanse smokkelwiet eruit!
Hoewel Nederland volgens onze overheid en politie zo’n beetje in zijn eentje verantwoordelijk is voor alle wiet op aarde, weet iedereen met een IQ hoger dan dat van een baviaan natuurlijk dat dit onzin is. Neem dit actuele voorbeeld uit Peru. Daar hebben de autoriteiten een Portugees schip gepakt met aan boord 400 kilo wiet, op weg naar… Europa.
Zuid-Amerika gaat lekker
Zuid-Amerika is net als het noorden van het Amerikaanse continent heel goed bezig met cannabis. Sterker nog, het was Uruguay dat eind 2013 het legendarische besluit nam om voortaan alle wiet – medicinaal of niet – te legaliseren. Daarna volgden de andere landen in de regio met soortgelijke beleidswijzigingen: van Colombia tot Peru en van Chili tot Brazilië. Maar decriminalisering, regulering of zelfs legalisering ten spijt, gesmokkeld wordt er nog altijd.
Bestemming Europa
Afgelopen donderdag werd bijvoorbeeld de ‘Ever Conquest’ zelf veroverd, maar helaas voor de Poolse (!) kapitein aan boord van het onder Portugese vlag varende schip gebeurde dat door de politie. De boot met wat extra’s aan boord was vanuit de havenstad Buenaventura in Colombia vertrokken naar Callao, nabij de Peruviaanse hoofdstad Lima. ‘De dokken van de haven van Callao, de grootste van Peru worden beschouwd als de belangrijkste cocaïne doorvoerhaven van het land naar Europa, in vrachtcontainers’, meldt ons het weblog Surinameblogspot.
Geen Colombiaanse coke maar wiet
Maar dit keer dus geen coke uit Colombia maar wiet (het is daar min of meer legaal tegenwoordig, vandaar wellicht de nieuwe handel voor de kartels en arme boerenbevolking), 400 kilo in totaal. De shit was in 5 zwarte sporttassen verstopt en wel in de verblijven van de bemanning.
Nou is 400 kilo best veel om zelf op te roken, maar niet heel veel in smokkelaarstermen. Toch is de vangst van de cops in Peru reden voor de autoriteiten om flink lawaai te maken op de sociale media, waarvan onderstaande tweet getuigt:
(advertentie)#LOÚLTIMO Intervención estuvo a cargo del fiscal Carlos Augusto Bedoya Casablanca, quien viene dirigiendo el interrogatorio al capitán de origen polaco y a la tripulación de la embarcación, como parte de la investigación para determinar el origen y destino de la droga. (2/2) pic.twitter.com/RPVy4xlbF7
— Ministerio Público (@FiscaliaPeru) 3 mei 2018