- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
King Kong wil vanuit Zimbabwe de wereld veroveren met cannabis
Ook de beroemdste gorilla ter wereld heeft grote plannen in de cannabisindustrie. King Kong – of King Kong Organics Inc. zoals het bedrijf voluit heet – wil in het Afrikaanse Zimbabwe een ‘cannabis research hub’ vestigen. Van daaruit wil men behalve het Afrikaanse continent ook de rest van de wereld veroveren, met name met hun medicinale cannabisproduct ‘Immunite’, dat naar verluidt in staat is om het menselijke immuunsysteem te boosteren (zonder prikken, haha) en daarmee de kans op bijvoorbeeld Covid-19 besmetting te verminderen.
King Kong vanuit Californië naar Zimbabwe
Het private bedrijf King Kong Organics (KKOG) uit de Amerikaanse staat Californië heeft groen licht gegeven voor een ‘state of the art researchfaciliteit’ in de stad Msasa, ten oosten van Zimbabwe’s hoofdstad Harare. Nou is dat op zich niet heel vreemd, aangezien het land als tweede in Afrika in 2018 medicinale cannabis legaliseerde en de overheid een jaar later al tientallen vergunningen verstrekte aan binnen- en buitenlandse cannabisproducenten.
LEES OOK: Weet je wie er pas flink wiet gaat kweken? Zimbabwe
Zimbabwe wil de cannabis hotspot van Afrika zijn
Zimbabwe wil naar eigen zeggen graag de cannabis hub van Afrika worden, dus de vlag zal wel uitgehangen worden voor King Kong. De onderneming investeert 10 miljoen dollar in het nieuwe laboratorium, zo berichtte The Herald Newspaper onlangs. Nu al is het bedrijf actief in Zimbabwe met een wietplantage in Chegetu en daar komt binnenkort dus nog eens 400 hectare bij voor onderzoek en ontwikkeling van medicinale cannabisproducten.
De baas van King Kong heet Edouard Joseph en hij verklaarde tegen de krant: ‘We hebben een medische onderzoekstak bij KKOG en patenten zoals op het product “Immunite” dat helpt om het immuunsysteem van mensen in Afrika te stimuleren. Immunite is in twee landen al geregistreerd en wordt in heel Afrika verkocht via de medische raden van die landen. Het helpt in het oppeppen van de immuniteit tegen Covid-19 en we weten dat degenen die zijn gestorven in de pandemie degenen zijn met zwakke immuunsystemen.’
Nieuwe medicatie ontwikkelen voor tal van aandoeningen
Uiteraard is King Kong ‘erg dankbaar’ tegenover Zimbabwe voor de kans: ‘We are very positive of turning this project into the biggest in Southern Africa’, klinkt het uit de mond van de CEO. In het nieuwe onderzoekscentrum komen straks 150 wetenschappers te werken. Behalve een middel tegen corona, hoopt het bedrijf ook ‘nieuwe medicijnen te creëren voor kanker, Alzheimer, diabetes, Tourette, PTSS, ADHD en verslavingen’.
Dat klinkt wellicht wat hoogdravend allemaal, maar er ligt al veel hoopgevend onderzoek op tafel voor het behandelen van bovengenoemde ziekten en aandoeningen met cannabis. Check ons zusje Mediwietsite maar eens als je daar meer over wil lezen.
King Kong’s motto: diversiteit, gemeenschap, mogelijkheden
Volgens The Herald Newspaper is alle papierwerk in orde en is op 1 februari, afgelopen dinsdag dus, de ceremoniële eerste steen gelegd van zuid-Afrika’s eerste cannabis laboratorium. King Kong is trouwens behoorlijk geciviliseerd in de loop der jaren; het bedrijf werkt volgens de internationale standaar Good manufacturing practices (GMP).
King Kong is in eigen land (de VS dus) een erkend specialist in zowel wietteelt als extracties. Hun concentraten en oliën zijn bijvoorbeeld in meer dan 300 Californische dispensaries te koop. Medicinale cannabisproducten van het bedrijf zijn daarnaast ook reeds te koop in enkele landen in Azië en Zuid-Amerika.
Naar eigen zeggen heeft King Kong trouwens maar één credo waaraan alles wat de onderneming doet moet voldoen: ‘Diversity, Community, Opportunity‘. Precies waar bijvoorbeeld het straatarme Zimbabwe al jaren op zit te wachten!
(advertentie)