- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kleine binnenkweek?
Technisch gezien is Rik geen hoogvlieger, van het aansluiten van voorschakelapparaten, filters en afzuigers heeft hij geen kaas gegeten. Wel van lekker smoken, maar dat is tegenwoordig best een dure hobby. Lang verhaal kort; Rik wil binnen wiet kweken voor eigen gebruik, maar dan zonder alle poespas. Komt dat even goed uit, daar heeft onze expertschrijfster Muna namelijk heel veel kaas van gegeten.
Hallo Muna, ik loop al maanden met dezelfde vraag rond. Via verschillende fora heb ik nog niet echt een passend antwoord gevonden. Ik wil namelijk een kleine binnenkweek bij mij thuis (3 planten ongeveer) en ik weet wel hoe het moet met voeding enzo, aangezien ik een amateuristisch buitenkweekje heb gedaan met twee autoflowers. Alleen binnen moet je dus werken met een koolstoffilter en af- en aanzuiging. Ten eerste snap ik daar helemaal niks van, ik ben technisch geen hoogstandje.
Ten tweede krijg ik alleen maar tips om hele professionele sets aan te kopen van 600 euro, bedoeld voor hele plantages van 30 planten en voor hele kamers met folie te bedekken enzo. Dit is dus niet mijn bedoeling, ik wil gewoon een amateuristisch binnenkweekje, om zelf van te smoken. Kunnen jullie mij helpen hiermee? Want dingen zoals een voorschakelapparaat weet ik dat je het nodig hebt voor de brandveiligheid, maar geen idee hoe je zo’n ding aansluit. Het gaat dus om een klein kweekje in een zolderkamer met een recht dak.
Met vriendelijke groet,
Rik
High Rik,
Ik snap je hoor. Wiet kweken is leuk, maar er komt een hoop bij kijken. Lampen, afzuiging, brandveiligheid, wattages zijn allemaal ingewikkelde zaken waar je je eigenlijk helemaal niet in wil verdiepen misschien. Mijn eerste advies is misschien een inkoppertje, maar waarom koop je geen kant en klare kweekkast zoals de RollingStoned G-Kit? Dat is een kant en klare kweekkast met een led kweeklamp, schakelklok, afzuiger en koolstoffilter. Aan de buitenkant zit slechts één stekker, wat jou daarmee alleen nog rest is die in een stopcontact te prikken en je kunt aan de gang. Hopelijk zitten er groene vingers aan je linkerhanden 😉
Het is een inkoppertje, maar de RollingStoned kweekkast is volledig plug & play.
Zelf bouwen?
Nou kan ik je natuurlijk wel uitleggen hoe je een HPS kweeklamp aansluit, of vertellen dat je geen voorschakelapparaten nodig hebt wanneer je met LED kweeklampen aan de gang gaat. Ik kan ook vertellen over het opzetten van een kweektent, wat misschien de goedkoopste oplossing is, maar volgens mij wil jij helemaal niet zelf een kweekruimte in elkaar zetten. Bovendien kun je al die informatie op RollingStoned zelf ook wel vinden als je een beetje zoekt. Nee, dat gaan we niet doen deze week. In plaats daarvan zal ik je voorstellen aan een paar kant en klare kweektuintjes. Hou er wel rekening mee dat kant en klaar net als in de supermarkt, ook bij het binnen kweken niet de aller goedkoopste oplossing is.
G-Tools kweekkasten
Verreweg het makkelijkste is om een van de kant en klare kweekkasten van G-Tools aan te schaffen. Deze hebben net als de RollingStoned G-Kit aan de buitenkant slechts één stekker. Het in elkaar zetten ervan is vergelijkbaar met het in elkaar zetten van een IKEA meubel.
G-Tools meest bescheiden model is de Bonanza, een kast met een kweekoppervlak van 60 x 60 centimeter en voorzien van een 250 Watt HPS kweeklamp of een LED kweeklamp. Wil je iets meer kweekoppervlak, dan kun je gaan voor de bonanza van één vierkante meter met een 600 Watt HPS of een bonanza van twee vierkante meter met 1200 Watt aan kweeklicht. Das meer dan genoeg om lekker van te smoken lijkt met zo. De Bonanza kweekkasten zijn er al vanaf 550 euro. Kijk hier voor alle kant-en-klare modellen.
Zelfbouw kant en klaar
Nu weet ik natuurlijk niet precies hoe slecht je technisch gezien precies bent, maar een kweektent is een stuk goedkoper als een kant-en-klare kweekkast. Kweektenten worden ook aangeboden als complete sets met lamp, afzuiger en wat je allemaal nodig hebt om te kunnen beginnen, alleen moet je ze dan zelf nog even in elkaar zetten. Neem eens een kijkje bij de complete sets op de website van Organic Earth, voor zo weinig als 310 euro heb je namelijk al een complete kweektent met een 150 Watt HPS kweeklamp. Daar kun je ook lekker van smoken hoor!
Succes met je nieuwe kweekhobby Rik! Stuur me nog eens een topje op, daar scoor je punten mee 😉
Muna
(advertentie)