- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Komt er toch Justice for Johan?
Komt er dan toch gerechtigheid voor ex-coffeeshopeigenaar Johan van Laarhoven? Een aantal medewerkers van de politie en Justitie moet voor de rechter verschijnen. Zij moeten onder ede een getuigenverklaring afleggen. De rechtbank hoopt dat er op die manier meer duidelijk wordt over de rol die Nederland heeft gespeeld bij de vervolging van Johan in Thailand.
De rechtbank in Den Haag neemt komende september en oktober vijf dagen de tijd om alle politie- en justitiemedewerkers te verhoren. Onder hen is ook de omstreden officier van justitie Lucas van Delft, die mede verantwoordelijk zou zijn voor de vreselijke situatie waar Johan nu in verkeert.
‘Johan de drugsbaron’
Johan woont sinds 2005 in Thailand met zijn vrouw Tukta. Toen hij nog in Nederland verbleef was hij eigenaar van coffeeshopketen The Grass Company. Volgens justitie zou hij via die keten drugsgeld hebben witgewassen. Dat is natuurlijk raar met ons gedoogbeleid. Maar wat doet Nederland? Ze sturen een brief naar hun Thaise collega’s waarin ze Johan afbeelden als een soort drugsbaron die geld witwast naar Thailand. Natuurlijk snappen de Thai helemaal niks van het gedoogbeleid dus werd Johan opgepakt en tot 103 jaar cel veroordeeld, waarvan hij er minstens 20 jaar moet uitzitten. In plaats van hem aan Nederland uit te leveren, moet hij nu met zijn vrouw wegkwijnen in een Thaise cel.
Gevaarlijk spelletje
“Er wordt een heel gevaarlijk spelletje met zijn gezondheid gespeeld. De Nederlandse ambassade weigert consequent enige hulp in deze zaak”, zegt Johan’s broer Frans. “Het hele verhaal stinkt aan alle kanten. Daarom heeft de rechter besloten om alle betrokken agenten onder ede te horen”. 6 politieke partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet actie onderneemt om Johan terug naar Nederland te halen. “Met Johan gaat het erg slecht. Hij weegt nog maar 80 kilo en valt maandelijks verder af. Wij als familie vrezen dat als hij niet heel snel hulp krijgt, het snel over is”, verklaart Frans.
Ook Sydney Smeets, de advocaat van Johan, doet er alles aan om zijn cliënt terug naar Nederland te krijgen. “Het is volstrekt ongebrijpelijk hoe het kan dat hij in Nederland op een nette manier zijn geld heeft verdiend en belasting heeft betaald, om vervolgens in Thailand veroordeeld te worden wegens witwassen”.