- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kristalvorming in 1-plant kweekkast
Het gaat lekker in de RollingStoned G-Kit kweekkast voor 1 plant van Dokter Groen. De bloemen zwellen lekker aan en zo gaat de bloei in zijn eigen tempo door. De toppen beginnen nu ook hun eerste kristallen te laten zien, dus het ziet er naar uit dat het voor de dokter in ieder geval een witte kerst gaat worden!
Hallo wietliefhebbers!
Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het lekker, en ook mijn Ultimate plant maakt het goed. De bloei gaat zoals verwacht natuurlijk gewoon door. Het is mooi om te zien hoe een plantje zich helemaal niets aantrekt van gedoog- 15% THC- of andere regeltjes die haar zouden moeten verbieden. Wat mensen ook bedenken of verzinnen voor en over wiet, de plant zelf zal zich gewoon volgens planning ontwikkelen, en zo ook de mooie dame in mijn kleine kweekkastje.
Overlevingsdrang
De wietplant heeft een hele sterke wil om zich voort te planten en zo te overleven. Zij wil niet uitsterven en zolang ze nog niet bevrucht is zal ze daarom steeds dikkere en plakkeriger toppen maken. En daar maken wij hobbykwekers handig gebruik van. Door de mannelijke wietplanten ver uit de buurt te houden, zullen onze vrouwelijke planten al hun energie steken in het maken van toppen.
De mens – hoeveel verboden en beperkingen ze de wietplant ook oplegt – weet kennelijk ook dat wiet van groot belang is voor de mensheid. Er staat namelijk een grote kluis in Noorwegen waarin onder andere wietzaden bewaard liggen voor de mensheid, mocht onze planeet ooit eens getroffen worden door een ijstijd of allesvernietigende meteoriet ofzo. Lees hier maar.
Harskristallen
Terug naar de wietplant in mijn kweekkast. Deze mooie dame wil ook heel graag bevrucht worden. Om zoveel mogelijk stuifmeel op te kunnen vangen is ze daarom vast begonnen met de aanmaak van plakkerige hars. Deze harskristallen worden ook trichomen genoemd en bevatten onder andere het psychoactieve THC, maar ook de andere cannabinoïden die samen voor de werking van de wiet zorgen. Door zich met een plakkerig laagje hars te bedekken vergroot de wietplant de kans op bevruchting door met de wind meegenomen stuifmeelkorrels. Wat de plant uiteraard niet weet is dat er helemaal geen stuifmeelkorrels gaan komen.
De eerste harskristallen
En daarmee zijn we ten einde gekomen van mijn wekelijkse praatje over mijn wietplant. De volgende update zal pas weer op maandag 5 januari zijn, dus reken erop dat mijn plant dan een stuk verder is! Ik wens jullie vanuit mijn kleine kweekruimte alvast een heel gelukkig nieuwjaar! Wil je in 2015 ook een kleine kweekruimte hebben, check dan ook eens de kant-en-klare RollingStoned G-Kit.
(advertentie)