- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Kweek een outdoor sea of green, het kan nog
Je bent nooit te oud om met wiet kweken te beginnen. Maar als je dat dit jaar nog buiten wil doen ben je daar wel een beetje laat mee. Maar niet té laat, want er zijn nog mogelijkheden voor een voorraadje gratis wiet onder de zon! Het worden geen monsterplanten maar dat kun je compenseren met een outdoor sea of green.
Ben je gezegend met een tuin of een zonnig balkon maar ben je in het voorjaar vergeten om daar wietplanten te planten? Begin daar dan gewoon alsnóg mee. Kweek gewoon een sea of green, want veel kleine wietplantjes kunnen je net zoveel wiet opleveren als een paar groten.
Seas of green worden niet gedoogd
Voor je verder leest, voelen we ons wel enigszins verplicht om je even te melden dat een sea of green (veel kleine wietplanten in plaats van een paar groten) niet gedoogd wordt. Ook niet buiten zonder hulpmiddelen van kunstlicht en afzuigers en dergelijke.
Wanneer je meer dan vijf wietplanten kweekt en die door de politie ontdekt worden – bijvoorbeeld omdat een moralistische buurman of -vrouw je erbij lapt – dan ben je er niet zeker van dat je er met het inleveren van je planten vanaf komt. Aan de andere kant trekt een sea of green buiten ook weer niet zoveel aandacht. De planten worden hoogstens 60 centimeter dus blijven goed verborgen achter je balkonrand of je schutting.
Sea of green?
Een sea of green is niets minder dan veel kleine wietplanten die dicht bij elkaar staan. Omdat je veel wietplanten kweekt hoeven ze afzonderlijk niet zo groot te worden om toch een lekkere oogst op te leveren. De kweekmethode komt uit de binnenteelt waar het ervoor zorgt dat kwekers eerder kunnen oogsten omdat de planten nauwelijks hoeven voor te groeien.
Hoewel de methode voornamelijk binnen wordt gebruikt, kun je buiten natuurlijk net zo goed een sea of green aanleggen.
Een outdoor sea of green aanleggen
Buiten een sea of green aanleggen is supermakkelijk. Je hoeft je wietplanten niet te trainen zolang je er maar zo snel mogelijk mee begint. Koop gewoon een hoop gefeminiseerde wietzaden en laat die zo snel mogelijk ontkiemen. Na een week of twee in een klein potje, verpot je ze in een pot van een liter of 6, 7 en plaats je ze naast elkaar in de zon. Je kunt ze vanzelf laten bloeien maar wanneer je ze nu laat ontkiemen is het beter om ze rond begin augustus, 2 tot 3 dagen in het donker te zetten. Daarna hoef je ze nog maar twee, drie weken te verduisteren om ze in de bloeifase te houden. Met een beetje geluk krijgen we een mooie nazomer en oogst je begin oktober je eigen outdoor sea of green.
Stap 1: kweek snelle gefeminiseerde indica’s
De eerste stap naar een outdoor sea of green kweeksucces is de genetica. Omdat de planten niet veel tijd gegeven is, kun je het beste kiezen voor een indica wietsoort met een korte bloeifase. En aangezien je al veel planten gaat kweken, kun je daarbij geen mannelijke planten veroorloven. Kies dus voor een gefeminiseerde, indica (dominante) wietsoort met een korte bloeifase. Geen zin om te verduisteren? Kies dan voor autoflowers.
Stap 2: Ontkiemen
Om je wietzaden snel en goed te laten ontkiemen, gebruik je de koffiefilter methode. We hebben deze methode al vaker uitgelegd dus dat gaan we niet nog eens doen. Haal wat grote gripzakken en ongebleekte koffiefilters in huis en lees deze ontkiem-handleiding.
Als het goed is kun je ze dan 2 tot 3 dagen later al in de grond stoppen. Gebruik een rijk bemeste aarde zoals Plagrons Batmix, Canna’s Terra professional Plus of maak een mengsel van compost en potgrond uit het tuincentrum. Je hoeft je planten dan verder geen voeding meer te geven, gezien hun korte leven is een rijke aarde genoeg voor de hele cyclus.
Neem voor het planten kleine potjes ter grote van een koffiebeker, of plant de ontkiemde zaden meteen in de 6/7-literpotten. Als je voor het laatste kiest, let dan in het begin goed op dat je niet teveel water geeft. Kies je ervoor om ze eerst in kleine potjes te zetten, verpot ze dan zonder stress wanneer ze zo’n twee weken boven de grond zijn. Zet je planten vanaf het begin in de zon, zodat ze zo snel mogelijk kunnen groeien.
Stap 3: Verduisteren
Als alles goed is, en je nog dit weekend kunt beginnen, heb je rond augustus een hoop wietplantjes ter grootte van ongeveer 12 centimeter en 4 tot 5 internodes. Dat lijkt nog erg klein om tot de bloei over te gaan maar je zult zien dat ze in de overgang daarnaartoe snel groter zullen worden. Omdat je plantjes nog maar klein zijn, is het verduisteren ook een fluitje van een cent: plaats er een grote doos overheen of zet ze in de schuur, zolang ze maar in het pikkedonker staan.
Begin met een donkere periode van 2 tot 3 dagen. Maak je geen zorgen over de zon die ze mislopen; dit hebben ze nodig om snel tot bloeien over te gaan. Ze zullen daarna nog meer dan genoeg licht krijgen. Na deze éénmalige lange donkere periode, blijf je tot 25 augustus verduisteren. Zorg ervoor dat ze daarbij per etmaal minimaal 12 uur in het donker staan. Na 25 augustus zijn de dagen zo kort dat moeder natuur het van je overneemt. Tegen die tijd zijn je planten waarschijnlijk zo’n 30 tot 50 centimeter hoog.
Stap 4: Afbloeien
Deze stap gaat eigenlijk vanzelf. Zolang jij er maar voor zorgt dat je planten op tijd en niet teveel water krijgen en ze goed in het zonnetje zet. Let op wanneer het weer omslaat en er veel vocht en regen in de lucht is. Misschien kun je ze tegen regen beschermen met een afdak of een kas als je die hebt. Maar als je een beetje geluk hebt wordt het een mooi najaar en kun je op de valreep nog een heerlijke stonede sea of green oogsten dit jaar!
(advertentie)