- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kweektips van The Kweker #1
In afwachting van een nieuwe kweekronde maakte The Kweker interessant stuk met allerlei kweektips. Met zijn ervaring is hij al tegen menig probleem aangelopen, en daar kun jij nu je voordeel mee doen. Vandaag twee belangrijke kweekzaken: luchtvochtigheid en bewatering.
Luchtvochtigheid
Hallo lezers en fans, daar ben ik weer, nu dus even een paar keer met kweektips. Laat ik beginnen met luchtvochtigheid. Die speelt een grote rol in de kiemfase van wietplanten en bij jonge stekken. Veel mensen krijgen de luchtvochtigheid niet goed onder controle en dat komt meestal door de hoge temperatuur in de ruimte. Warme lucht kan meer vocht vasthouden en verlaagt daardoor de luchtvochtigheid, terwijl koude lucht omgekeerd de luchtvochtigheid omhoog brengt.
Warme lucht houdt meer vocht vast en verlaagt daardoor de luchtvochtigheid, terwijl koude lucht omgekeerd de luchtvochtigheid juist omhoog brengt
Wat ik veel zie, is dat mensen dan een luchtbevochtiger kopen terwijl dat eigenlijk grote onzin is. Het is een stekker meer en elke stekker verbruikt meer stroom en dat betekent dus meer kosten. Sommigen hangen een natte badhanddoek op met de onderkant in een emmer. Het lijkt wel een lontje in een kruitvat maar helaas helpt ook dit niet altijd en kost het ruimte.
Mijn advies is om simpelweg emmertjes, soepbekers of andere plastic containers zoals flessen te gebruiken. Knip de bodems eruit en zet ze over de plant heen. Leg er een deksel op, prik daar wat gaatjes in en wacht 3 minuten. De luchtvochtigheid zal in hoog tempo stijgen! Als de plantjes te groot worden voor de bekers, kan je er 2 over elkaar schuiven.
Water geven
Als de kweekruimte vol staat met planten en je geeft water met een gieter, dan is het door de volledige bedekking met bladeren en takken lastig om bij de achterste planten te komen. Schaf voor dit probleem een kleine aquariumpomp aan van een paar euro en zet er een stuk tuinslang op. Stop de zuigkant van de pomp in een emmer met voedingswater en check de eerste keer hoeveel seconden het duurt voordat de pomp de juiste hoeveelheid heeft aangezogen voor 1 plant. Nu kan je de achterste planten gemakkelijker water geven met de tuinslang.
(advertentie)