- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kweken in Nieuw-Zeeland #3
De mooie natuur in Nieuw-Zeeland biedt volop mogelijkheden voor guerrillakwekers. Oke, zaad en stekken zijn lastiger te krijgen, maar dat houdt liefhebbers natuurlijk niet tegen. Weckels laat zien hoe kwekers er te werk gaan.
Stekken duur betaald
In het vorige artikel heb je kunnen lezen dat stekken in Nieuw Zeeland vaak moeilijk te verkrijgen zijn. Helaas, drijft dit de prijs van de jonge plantjes behoorlijk op! Je kunt je dan ook wel voorstellen dat de Nieuw Zeelandse kweker zijn nog jonge plantjes met alle liefde en aandacht vertroetelt. Om dan toch maar een idee te geven over de waarde van jonge marihuanaplanten in Nieuw Zeeland. Stekken zijn erg duur, wel zo’n twintig tot dertig Nieuw Zeelandse Dollar per stuk, omgerekend naar euro’s zo’n elf tot zestien euro per stekje! En als je dan bedenkt dat het inkomen in Nieuw Zeeland ongeveer de helft is als in Nederland, dan kun je je wel voorstellen dat er in de marihuanateelt behoorlijk veel geld omgaat. Daarbij is drie uur rijden om een paar stekjes te kopen de normaalste zaak van de wereld. Een enkele keer rijden kwekers zelfs twee keer zo ver, als ze ergens anders een zeer mooie soort in handen kunnen krijgen.
De meeste stekkenboeren vind je rond de grote steden, aangezien ze daar de grootste afzetmarkt hebben. De grootste stad van Nieuw Zeeland: Auckland is voor stekkenboeren zeer geliefd. Rondom de stad zijn vele kassen en het klimaat is er voor het telen van stekken vaak ideaal. Buitensoorten als de Silver Pearl en de FY Big Bud zijn als stekken erg populair. Ook soorten als de Purple worden veelvuldig gekweekt, en ook in Nieuw Zeeland proberen de kwekers deze marihuanasoort vaak tussen de maïs te verstoppen. Men kiest er daarbij bewust voor om hier en daar een Purple plant ertussen te zetten en niet meerdere bij elkaar. Dat zou namelijk veel teveel opvallen en dus is de kans om ontdekt te worden daardoor te groot. Met zulke dure stekken ga je immers uiterst voorzichtig te werk!
In het volgende artikel gaan we verder met het guerrilla kweken in de buitenlucht en bekijken we welke kweekmethoden daar in Nieuw Zeeland meestal voor worden gebruikt. De Nieuw Zeelandse kwekers proberen de marihuanaplanten daarbij zo goed mogelijk te bemesten!
(advertentie)