- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
LED-Test: SolarStorm 880 – Week #2
Dysonkid kweekt met een van de nieuwste LED-kweeklampen uit Californië, de SolarStorm 880 met ingebouwde UV-lampen voor een extra dikke trichoomlaag. Maar zover is het nog lang niet want de Lemon Haze planten zijn pas twee weken oud. Snel kijken hoe ze het maken onder de high tech ledzon.
High Stonerz, whazzzzaaaaap?! Hier zijn we in week nummer twee beland. Moeder natuur is van slag als ik zo naar buiten kijk, en ook binnen is dat te merken. We maken geen gebruik van bijverwarming, omdat we puur en alleen de opbrengsten van onze SolarStorm 880 willen meten. Onze opstelling is niet gesitueerd op een zolder en de ladies staan in een tent van 240 x 240. Een behoorlijke oppervlakte dus voor maar 5 plantjes. Eventuele nare geurtjes die niet worden gewaardeerd door onze conservatieve buren, worden gefilterd door een knaap van een koolstoffilter, in combinatie met een afzuiging waar zelfs de professionals jaloers op zouden zijn. Overkill dus! Iets wat met LED totaal niet nodig is en dat resulteert weer in kostenbesparing én is ook nog eens veel veiliger. Dat moet elke groene Nederlander en Belg niet te vergeten, toch als muziek in de oren klinken.
Eén van de vijf Lemon Haze planten, badend in het licht van de SolarStorm 880
Zelf ontdekken
Ondanks de overcapaciteit hebben we de opstelling toch gelaten zoals het was toen we nog gebruik maakten van de HPS lampen. Deze hebben we dus vervangen door de SolarStorm 880. Dit is uit pure nieuwsgierigheid, we hadden natuurlijk een hoop informatie van internet kunnen halen hoe andere mensen met LED verlichting omgaan qua opstelling, kweeksysteem en meer, maar als hobbyisten willen we zelf ontdekken wat wel, en wat niet werkt. Het blijft leuk om alles zelf te ontdekken, te leren van je fouten en te verfijnen. Je wordt gedwongen om dieper in te gaan op de stof en de techniek. Je leert je plant nog eens beter kennen en elke opbrengst nog meer te waarderen. Iets wat ons heel erg aanspreekt.
Stilte van de storm
Inmiddels genieten de dametjes van de stille Californische zon. De 4 fans bovenop die dienen voor de koeling van de SolarStorm 880, roteren sneller naarmate het kwik in de ruimte stijgt, om de elektronica op een constante temperatuur te houden. Geeft dit veel geluid? Tot onze verbazing totaal niet! Je zou het kunnen vergelijken met een afzuigkap die aanstaat op de laagste stand als je aan het koken bent. Aan iedere zijde links en rechts van de SolarStorm 880 zitten roosters die de warme lucht, gegenereerd door de elektronica, naar buiten geleiden. De temperatuur die daar uit komt is zo’n 50 graden.
Met het ophangen van de lamp hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Het is geen lichtgewicht lamp, dit komt mede door de robuuste en kwalitatief hoogwaardige materialen. Je kunt ook echt zien dat ze met de hand gebouwd zijn, cool! Om het zonnetje hoog te houden hebben we de tentstokken gestut met twee houten palen. Niet de meest ideale situatie, maar laten we er vanuit gaan dat we roeien met de riemen die we nu hebben.
De vijf ladies bij elkaar, netjes genummerd om alle ontwikkelingen goed per plant te kunnen bijhouden
De temperatuur die we haalden met buitentemperatuur 12 graden en binnen HPS lampen, was meestal zo’n 27 graden. Met de SolarStorm 880 zitten we zo’n dikke 6 graden lager. Iets waar we op korte termijn rekening mee moeten gaan houden. We zijn erg nieuwsgierig hoe ze reageren op de lamp en hoe ze groeien, terwijl de situatie niet het meest gunstig is. Zo kunnen we de zwaktes van de leefomgeving van onze meiden peilen en hier verbeteringen in aanbrengen. Qua gebruiksvriendelijkheid van de SolarStorm 880 zijn we tot nu toe erg tevreden. We zitten pas in week twee van de groeifase en hebben nog een lange weg te gaan, we kunnen niet wachten om ons verslag van week 3 met jullie te delen. Alvast een fijn Pinksterweekend!
Dysonkid 😉
(advertentie)