(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

LED kweeklampen worden steeds gangbaarder onder hobbykwekers en niet helemaal zonder reden. Oké, ze zijn nog wat hoog geprijsd in vergelijking met HPS kweeklapen maar daar staat tegenover dat ze veiliger zijn en gemakkelijker aan te sluiten. Kind LED’s zijn veel verkochte led kweeklampen. In dit testverslag zie je wat de K5 XL 1000 met een Train Wreck en een Bubble Gum wietplant deed.

Kind is een van de geavanceerdere moderne kweeklampen op de markt. De kweeklichten worden gemaakt in Amerika en hebben een compleet 12 bandbreedte kleurenspectrum en zijn te programmeren om het juiste licht voor iedere fase van wietplanten te kunnen uitstralen. Tot nu toe zagen we echter nog niet zoveel tests met deze nieuwe leds, maar nu meer en meer mensen de Kind LED’s hebben ontdekt komt daar verandering in. Bijvoorbeeld met dit testverslag van UHave NoClue (JeHebt GeenIdee). Hij kweekte een Bubble Gum en een Train Wreck in scrog onder de Kind K5 XL 1000, een lamp met een werkelijk verbruik van 650 Watt.

  • Lamp: Kind K5 XL 1000
  • Kweekruimte: 1,5 x 1,5 meter
  • Kweeksysteem: Deep Water Cultuur (hydro, bubble buckets)
  • Kweekmethode: scrog
  • Kweekcyclus: 4 maanden en 20 dagen

LED testverslag: 2 planten, 1 Kind K5 XL 1000

Op 30 augustus verpotte ik de twee planten van aarde naar de hydrosystemen in kleikorrels. Ik ben blij dat het me gelukt is om van aarde naar een hydrosysteem over te stappen. Ook stapte ik over op een minerale meststof aangezien de meststoffen in hydro direct opneembaar moeten zijn.

Toen de planten op 19 september groot genoeg waren plaatste ik mijn scrogrek boven de planten. Ik heb toen de meteen het een en ander gesnoeid en de planten voor het eerst aan wat training onderworpen. Ondertussen was een nieuw en groter DWC systeem waarin ik het voedingswater kon laten circuleren in de maak.

natraining

Op 28 september werkte het nieuwe grotere DWC systeem en heb ik de twee wietplanten daarin overgeplaatst. De twee planten gingen met hun nieuwe kweeksysteem over naar een grotere tent en werden tussendoor steeds verder getraind, het scrogrek heb ik toen weer even weggehaald. De dames zagen er gezond en gelukkig uit.

28sept

Op 8 oktober schakelde ik de Kind K5 over naar een 12-uurs lichtregime en kon de bloeifase beginnen. Tijdens de overgangsweek gaf ik ze een overgangsmix van zowel groei als bloeivoeding.

2 November, de linkerfoto is de Train Wreck en de rechter de Bubble Gum. Geweldig om te zien hoe goed de overstap naar dit hydrosysteem heeft uitgepakt!

Rond 4 november groeien overal toppen! Mijn eerste scrog en ik denk nu al aan de volgende ronde en hoe ik het scroggen kan verbeteren. Op 11 november was er een stroomstoring waardoor er een rij met leds op de K5 uitgevallen is. Na de oogst zal Kind de lamp vervangen maar ik maak de ronde af met een extra Kind K3 450 erbij.

4nov

K5enK3

De Kind K3 450 naast de K5 XL 1000 

Op 19 november wordt het spannend, het is de zesde week van de bloei en de planten zijn superplakkerig. Ik heb enige grote schutbladeren gesnoeid om het licht beter door te laten dringen in het dichtbegroeide bladerdek. Hierbij raakte ik zachtjes een van de buds waardoor de haartjes op mijn arm plakte alsof ik aan het waxen was!

bg

Boven de Train Wreck en onder de Bubble Gumtw

Op 19 januari was het tijd voor de oogst, na een spoelperiode van 12 dagen zien de planten er uit als ware diva’s! Het waren een paar van de meest glinsterende toppen die ik ooit zag. Na een kleine week te hebben gedroogd heb ik ze op 25 januari in potten gedaan om de wiet te laten curen. De Bubble Gum plant leverde me uiteindelijk 348 gram aan droge wiet op en de Train Wreck 223 gram. Samen bijna 600 gram dus van deze 650 Watt aan stroom verbruikende Kind K5 XL 1000.

TWen BG

oogst

De opgepotte oogst, links de 348 gram Bubble Gum en rechts de 223 gram Train Wreck

De Kind K5 XL1000 LED bevalt mij heel goed. Hij ziet er mooi afgewerkt en stijlvol uit en heeft ingebouwde timers en fans. Hij is niet te groot en log en produceert geen extreme warmte in de kweektent. Het licht dringt goed door in het bladerdek. De Kind kweeklampen zijn wat aan de prijzige kant maar daar staat tegenover dat je zoveel aan stroom bespaard dat je ze er binnen een jaar uit kunt hebben.

(advertentie)