- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Legalisering raakt drugsmaffia hard
Tegenvaller voor de tegenstanders van legalisering die beweren dat de drugsmaffia er juist van profiteert. Dankzij legalisering en ruime beschikbaarheid van medicinale wiet, geven marihuanaboeren in Mexico het op en switchen naar heroïneproductie!
Vorige week nog beweerde het hoofd van de DEA in Amerika, Michele Leonhart (erkend tegenstander van legalisering), tegenover parlementsleden het volgende: “Hoeveel legale wiet in Colorado en Washington ook mag kosten, de criminele organisaties staan te trappelen om de markt met goedkopere wiet te bestoken!”
DEA-baas klets uit haar nek
Een ideale uitspraak voor tegenstanders van legalisering om te gebruiken, maar Leonhart had geen bewijs voor haar stelling. Dat heeft de krant The Washington Post wél. In een reportage met de welluidende titel ‘Tracing the U.S. heroin surge back south of the border as Mexican cannabis output falls’ wordt de bewering van de DEA-dame onderuit geschoffeld. Sterker nog, het tegendeel is waar: door de legalisering en ruime beschikbaarheid van mediwiet houden Mexicaanse wietboeren het voor gezien!
In het artikel wordt duidelijk dat de groothandelsprijzen van wiet kelderen door de legalisering van recreatief gebruik in Washington en Colorado en het toestaan van cannabis voor medicinale doeleinden in meer dan 20 andere Amerikaanse staten. In de afgelopen vijf jaar daalde de prijs voor een kilo wiet van 100 dollar naar 25 dollar! “Het is het niet meer waard”, klaagt een Mexicaanse wietproducent in de krant. “Ik zou willen dat de Amerikanen ophielden met deze legalisering.”
Wietboeren stappen over op opium
Het gevolg van de dalende wietprijzen is wel dat de Mexicaanse wietboeren – die vaak in opdracht van de beruchte drugskartels werken – nu overschakelen op een winstgevender product: papaver. Met de productie van opium voor heroïne is namelijk nog wel heel veel geld te verdienen, zeker omdat de vraag naar deze harddrug in Amerika stijgende is…
(advertentie)