- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Leiders: “Hervorm drugspolitiek!”
Elk jaar komen in Zwitserland honderden wereldleiders bij elkaar op het World Economic Forum. Voor het eerst vond er afgelopen week een drugsdebat plaats. Hoewel de meningen uiteenlopen, is iedereen het over 1 ding eens: er moet snel iets veranderen, want de War on Drugs is een faliekante mislukking!
Voor het eerst in de rijke geschiedenis van het World Economic Forum (WEF) namen voor- en tegenstanders van decriminalisering/legalisering van drugs plaats aan de debattafel. Zo zat de ultra-rechtse gouverneur van Texas, Rick Perry, bijvoorbeeld tegenover de president van Colombia, Juan Manuel Santos. Ook de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch en de oud-leider van de Verenigde Naties, Kofi Annan deden hun zegje. Hoewel de standpunten soms lijnrecht tegenover elkaar lagen, bleek er 1 duidelijke conclusie aan het einde van het drugsdebat: de huidige drugspolitiek moet hervormd worden, en snel ook!
RollingStoned zet de belangrijkste uitspraken van het WEF-debat op een rijtje.
“War on Drugs is een ramp”
Kenneth Roth, directeur van Human Rights Watch USA zei dat de War on Drugs “een ramp is, die enorme schade heeft toegebracht.” Kofi Annan, de hoogste baas van de Verenigde Naties tussen 1997 en 2006, was het hiermee eens. “Ik geloof dat drugs veel mensen kapot hebben gemaakt. Maar de politiek van regeringen heeft er nog veel meer kapotgemaakt. Hebben wij de moed om dit te veranderen?”
“Recht op experimenteren”
Rick Perry begon met te zeggen dat hij waarschijnlijk de enige aan tafel was die tegen legalisering is. Maar zelfs deze rechtse havik ziet in dat de strijd tegen drugs niet te winnen valt. “Wat ik kan doen, als leider van de tweede grootste staat in de VS, is de weg inslaan naar decriminalisering.” Hij zei erbij dat dit in Texas niet van vandaag op morgen zal gebeuren, maar hij zei ook dat de staten Washington en Colorado “volledig in hun grondwettelijke recht staan om te experimenteren met decriminalisering”. Perry vindt echter niet dat deze politiek door de regering van Obama moet worden gesteund.
“Nieuwe wegen verkennen”
De president van Colombia, Juan Manuel Santos, was duidelijk. “Ik kom uit het land dat het meeste te lijden heeft van alle landen op aarde van de oorlog tegen drugsmokkelaars.” Na 40 jaar is er een patstelling ontstaan. “En hoewel het politiek wel eens duur betaald kan worden, moeten de leiders nieuwe wegen verkennen, meer effectieve wegen, om de drugshandel te bestrijden.” Hij riep vervolgens de hele wereld op om internationaal wetenschappelijk onderzoek te doen naar de gevolgen van legalisering van cannabis.Hij zei er nadrukkelijk bij dat cannabis een heel andere drug is dan cocaïne en heroïne.
“We moeten dit probleem gezamenlijk aanpakken, anders verplaatst het zich van de ene plek naar de andere.” Santos doelde hiermee natuurlijk ook op het legaliseren van recreatief marihuanagebruik in Uruguay en in sommige staten in de VS. “Hoe kan ik een boer die in de bergen van Colombia wiet kweekt vertellen dat hij naar de gevangenis moet, als het roken van wiet legaal is in Colorado en Washington?”
“Belangrijke rol wetenschap”
En zelfs law & order fanaat Rick Perry, de controversiële Republikeinse gouverneur van Texas, kon hier een eindje in meegaan. Hij zei dat hij er geen voorstander van is om alle jongeren die ooit drugs proberen in de gevangenis op te sluiten. “Ik denk dat de wetenschap een heel belangrijke rol te spelen heeft, voordat we besluiten nemen over hoever we willen gaan met decriminaliseren of legaliseren.”
Wel mister Perry, begin dan maar eens met het lezen van al het wetenschappelijke bewijs dat er nu al is over de heilzame effecten van cannabis en de (relatieve) onschuld van dit drugsplantje…
(advertentie)