(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ice-wax is een heerlijk cannabis concentraat dat geen plantmateriaal, maar dat wel alle terpenen bevat die een jointje juist zo lekker maken. Cannabis concentraten zijn daarom volgens miljoenen Amerikanen de lekkerste manier om van wiet te genieten. In deze miniserie laten we zien hoe het maken van ice-wax in zijn werk gaat. 

Dit is alweer de derde stap in het proces van het maken van smelt hasj of ice-wax, dus wellicht wil je de eerste twee stappen over het selecteren van je uitgangsmateriaal en het scheiden van het plantmateriaal nog even teruglezen. Dat kan in Maak hasj die smelt als boter en hier in Ice-wax die smelt als boter! (stap 2).

Bubble-Hash

Filteren van de hasj

Als de emmer met het ijs, het knipafval eenmaal gemixt is in de 220 micron zak laat je het nog 20 minuten in de koelkast staan. Hier waren we gisteren gebleven. Nu haal je de emmer weer tevoorschijn en filter je alles door de zak langzaam op te tillen zodat het water met alle heerlijke kristallen onderaan de zak door het filter kan weglopen. Als het water weggelopen is spoel je de binnenkant van de zak nog even goed af met water zodat ook de laatste kristallen door het filter spoelen. Dat gaat het gemakkelijkst met koud water uit de douchekop.

Het water in de emmer bevat nu harskristallen van verschillende formaten en wat klein plantmateriaal. We moeten het dus door de verschillende ice-o-lator zakken filteren om de verschillende kwaliteiten hasj te scheiden.

Verschillende kwaliteiten

De 160 micron filterzak haalt de grote stoffen uit het water die je niet in de hasj wil hebben. De 120 micron filterzak vangt de grootste harskristallen op. Niet alle wietsoorten produceren hetzelfde formaat harskristallen, en in de 120 micron filterzak maak je in sommige gevallen een heel goede kwaliteit hasj. De 90 en de 73 micron filterzakken maken de beste kwaliteit bubble hasj. Mooie schone ice-wax met een prachtige lichte kleur. De 45 micron filterzak maakt een lage kwaliteit hasj die je wel kunt gebruiken om mee te koken.

Het filteren zelf is redelijk simpel, doe de verschillende formaten zakken in elkaar in een andere emmer. Eerst de 45 micron zak en dan steeds een maatje groter zodat je de 160 micron zak bovenaan hebt. Giet hier het water met de kristallen in en til ze een voor een langzaam uit de emmer, het water achterlatend. Spoel ze steeds even uit met schoon water uit de douchekop zodat je niets verliest.

Nu de hasj in de zakken zit is het een kwestie van het eruit scheppen met een lepel. Laat het drogen op het speciale persdoek wat bij de zakken wordt geleverd maar druk het niet aan. Als je een keukenpapier of theedoek onder en boven het persdoek legt en lichtjes aanduwt trekt het meeste vocht in het keukenpapier. Daarna leg je het met het persdoek en al in de vriezer, omdat ice-wax ongelooflijk plakkerig is moet je het bevriezen om het los te kunnen halen. Na een minuut of vijf in een ijskoude vriezer kun je het loshalen als je snel te werk gaat.

Leg de hasj daarna te drogen en te curen op stukjes bakpapier en wacht tot ze droog en gecured zijn. Let op, je ice-wax is enorm plakkerig!

Morgen het vierde en laatste deel van deze miniserie over ice-wax over curen en bewaren van ice-wax. Hou ‘m hier 😉

(advertentie)