- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Medicijnen in een kluitje: wiet-wortelzalf
ROLLING STONED TOP 50 #40 Nuttig en gezond zijn niet alleen de toppen van wietplanten, maar ook de bladeren en dus de wortels, waarvan je een geneeskrachtige zalf kunt maken. Deze zalf werkt goed tegen psoriasis, eczeem, gewrichtspijnen en pijn door reuma, maar high of stoned zul je er niet van worden. Op nummer 40 van de meest gelezen RollingStoned artikelen dus het verrassend simpele recept voor wiet-wortelzalf. Kokosolie, water en natuurlijk de wortels van een wietplant is alles wat je ervoor nodig hebt. En nu hup, back to the roots!
Wie zelf zijn eigen wietplanten kweekt heeft na de oogst niet alleen een eigen rokertje, maar ook een uitstekend middel tegen psoriasis, eczeem, gewrichtspijnen en pijn door reuma. Gooi die kluiten dus nooit meer weg maar maak er wiet-wortelzalf van.
De cannabisplant wordt al eeuwenlang door mensen gebruikt en niet alleen om lekker high of stoned van te worden. In vroegere tijden was wiet nog veel meer een medicijn dan nu en maakte men ook veel beter gebruik van de hele plant in plaats van alleen de toppen die wij zo graag roken. Een bekende pijnstiller bij gewrichtspijnen en huidaandoeningen is een zalf gemaakt van de wortels van de cannabisplanten.
Benodigdheden
- 1 grote of 2 kleinere wortelkluiten
- 1 liter kokosolie
- 1/2 liter water
- bijenwas (optioneel, om de zalf wat dikker te maken)
Recept
Was de de aarde zo goed als je kan van de wortelkluiten af, maak je geen zorgen als er hier en daar nog wat restjes aarde te zien zijn. Wie hydrologisch kweekt kan deze stap uiteraard overslaan. Snijd de wortels zo fijn mogelijk en doe ze samen met de olie en het water in een (elektrisch) stoofpannetje.
Breng het mengsel aan de kook en laat het vervolgens een hele dag sudderen (12 tot 14 uur). Zet het vuur daarna uit en laat het nog eens 6 tot 10 uur afkoelen. Herhaal dit proces voor een nog beter concentraat een dag of 3 en voeg steeds water bij het mengsel om te voorkomen dat de olie droogkookt en de wortels gaat frituren in plaats van sudderen.
Wanneer het mengsel voor de laatste keer bijna is afgekoeld en nog wel vloeibaar is, kun je het gaan zeven met een fijne keukenzeef. Zet de gezeefde mix van olie en water in de koelkast zodat de olie hard wordt en je het water gemakkelijk van de kokosolie kunt scheiden. Gooi het water weg en afhankelijk van hoe de olie eruit ziet kun je beslissen om het nog eens te verwarmen en met een kaasdoek te zeven.
Wanneer de olie nog vloeibaar is kun je er wat bijenwas doorheen smelten om het tot een wat dikkere zalf te maken. Essentiële oliën kunnen ook worden toegevoegd voor een lekkere geur. Verdeel je zalf over een paar glazen potjes. In de koelkast kun je ze lang bewaren, maar vergeet er ook niet een in de badkamer te zetten om als bodylotion te gebruiken na een warme douche. Werkt heel goed om een geïrriteerde huid te kalmeren.
Smeer de zalf op pijnlijke gewrichten en spieren voor je gaat slapen of gebruik het voor een gezonde massage met je vriend of vriendin.
(advertentie)