(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kita (34) heeft een zeldzame oogziekte waartegen alleen cannabis (wietolie) helpt – ze vertelt haar aangrijpende verhaal •  Gezond leven door wiet/hennep te combineren met periodiek vasten • Alles over het entourage-effect (+ tips om wiet te verrijken) • Eetstoornissen als anorexia en boulimia behandelen met medicinale cannabis • Het geheim van de trichomen en flavonoïden in cannabis bladeren.

Dit artikel gaat dieper in op de voordelen en effecten van het combineren van cannabis en periodiek (intermittent) vasten. Tegelijkertijd kijken we naar de daaraan verbonden risico’s. Laten we eens checken wat de wetenschap zegt over het combineren van cannabis met jouw periodieke vastenroutine.

Periodiek vasten is een dieetpraktijk die afwisselt tussen periodes van eten en vasten. In plaats van zich te concentreren op welk voedsel eten, concentreert het zich vooral op wanneer eten.

Cannabis wordt al lang om zijn potentiële therapeutische eigenschappen gewaardeerd. Periodiek vasten, bekend om zijn rol bij gewichtsbeheersing en ziektepreventie, biedt eveneens substantiële voordelen. Het combineren van deze twee praktijken kan hun individuele effecten versterken. Dit leidt tot nog indrukwekkender gezondheids- en welzijnsresultaten. Lees HIER verder

Heb jij al eens van het entourage-effect gehoord? De hypothese van het entourage-effect werd voor het eerst in de vroege jaren 2000 gesuggereerd en berust op het idee dat het consumeren van een hele plant effectiever kan zijn dan het nemen van een geïsoleerd middel dat alleen op een van de actieve bestanddelen van een plant is gebaseerd. Hoe zit dit precies? Plus tips om zelf je wiet te verrijken!

Bovengenoemde hypothese omtrent het entourage-effect is veel onderzocht sinds deze voor het eerst werd geponeerd. Tegenwoordig geloven sommige wetenschappers dat verschillende soorten cannabis meer of minder effectief kunnen zijn voor specifieke aandoeningen en symptomen en het type high dat ze op basis van hun chemische profielen kunnen veroorzaken. Lees HIER verder

Een al iets ouder artikel, maar zeer de moeite waar om te herhalen. Kita van Oord (34) heeft een zeldzame oogafwijking. Dit zorgt voor allerlei nare klachten waar zelfs de hoogste dosis ibuprofen niet tegen is opgewassen. Via via komt ze bij Stichting SNSH terecht en gebruikt ze nu hun wietolie. Op Mediwietsite vertelt Kita haar aangrijpende verhaal.

Kita: “Omdat de aandoening zeer zeldzaam is, heb ik vanaf zeer jonge leeftijd menig ziekenhuis van binnen gezien. De artsen en doktoren zagen mij als een soort proefkonijn en wilden altijd allerlei testen met mij doen.

Door mijn aandoeningen heb ik een slechte visie, kan ik slecht tegen licht en had ik dagelijks heftige hoofdpijn. Deze aanvallen zetten vaak door in migraine-aanvallen. Doordat ik ook tunnelvisie heb, heb ik bovendien altijd extra druk in mijn hoofd.” Lees HIER verder

Eten is voor de meeste mensen een plezierige bezigheid. Wij zijn er tenslotte voor gemaakt om euforie te ervaren wanneer we iets lekkers eten. Toch is het niet voor iedereen een pretje. En hoe gek het voor sommige ook klinkt, zijn er mensen die angst en zenuwen ervaren wanneer ze eten.

Mensen met een eetstoornis (zoals anorexia en boulimia) hebben een verstoord of minder actief endocannabinoïdesysteem. Door dit systeem te stimuleren met de cannabinoïden uit wiet kunnen dergelijke ziekten bij de oorzaak worden aangepakt.

Het endocannabinoïdesysteem heeft invloed op de stemming en ook onze reactie op voedsel. Anorexia-patiënten kunnen lijden aan een minder actief ECS, waardoor het plezier door eten niet wordt ervaren. Lees HIER verder

In de afgelopen jaren is de industriële productie van medicinale cannabis sterk toegenomen vanwege de groeiende vraag naar medicinale producten. Deze producten richten zich vooral op cannabinoïden zoals THC(a), CBD(a) en CBG(a). Maar ook flavonoïden zoals cannflavine A, B en C in de cannabis zijn farmacologisch van groot belang.

Een groep wetenschappers besloot de verspreiding van deze cannabinoïden en flavonoïden in de bladeren van de plant te bestuderen, specifiek op de trichomen – de haartjes op het oppervlak van de bladeren. Met behulp van geavanceerde massaspectrometrie imaging technieken – zoals DESI en MALDI – konden ze de locatie van zowel cannabinoïden als flavonoïden in kaart brengen.

Mediwietsite’s expert Peter Vermeul – 40 jaar ervaring met het maken van cannabisextracten oftewel wietolie– gaat er in dit artikel wat dieper op in. Lees HIER verder

[beeld: Shutterstock]
(advertentie)