- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Medicinaal Cannabis Journaal 2024 • #42
Neuropathische pijn oftewel chronische zenuwpijn vermindert aanzienlijk dankzij cannabis, met minimale bijwerkingen • Hebben bepaalde voedingsmiddelen invloed op de uitwerking van wiet? • Schone wietolie maken zonder chlorofyl (bladgroen) doe je met hasj/kief • Deskundigen: inhaleren cannabis is géén trigger voor COPD • Migraine patiënten die mediwiet gebruiken, krijgen minder aanvallen en die zijn ook nog eens milder.
“De positieve effecten van cannabinoïden bij pijnbestrijding zijn duidelijk en hun waarde bij de behandeling ervan is evident”, stelt dit actuele onderzoek, dat vorige maand is gepubliceerd in het tijdschrift Cureus. Bij chronische zenuwpijn (neuropathische pijn) zorgt behandeling met cannabinoïden voor “aanzienlijke verlichting van chronische pijn”, en dat met “minimale tot geen bijwerkingen”.
De auteurs bestudeerden duizenden onderzoekspapers voor de review en namen uiteindelijk vijf placebo-gecontroleerde gerandomiseerde controlestudies – gepubliceerd tussen 2000 en 2024 – op in hun analyse. Ze ontdekten dat behandeling met cannabinoïden duidelijk meer pijnverlichting bood dan een placebo.
De studie voegt eraan toe dat “het feit dat cannabinoïden natuurlijk zijn, hen meer steun geeft dan traditionele synthetische en semi-synthetische geneesmiddelen”. Lees HIER verder
In 2014 interviewt Howard Stern de zanger Neil Young en de roemruchte shock-DJ geeft aan dat hij geen cannabis meer kan roken omdat hij er paranoïde van wordt. Als reactie hierop geeft Neil hem een interessante tip: ‘kauw op een paar zwarte peperkorrels om de paranoia te kalmeren’.
De aanbeveling van de muzikant weerspiegelt een idee dat al lang populair is binnen de cannabisgemeenschap. Het is een vraag die onderzoekers graag willen bestuderen. Kunnen bepaalde voedingsmiddelen een wisselwerking hebben met cannabis, hebben zij invloed op de high en effectiviteit van wiet?
Alles over de wisselwerking tussen eten en cannabis, het befaamde entourage-effect en welke voedingsmiddelen het meeste effect sorteren op/met cannabis lees je HIER.
De meeste mensen gebruiken wiet om wietolie mee te maken. Dat werkt prima, alleen lost er ook een deel van het bladgroen (chlorofyl) op in de wietolie. Op zich is dit geen probleem, chlorofyl uit wiet is simpelweg bladgroen en is absoluut veilig om in te nemen.
Het maakt je wietolie echter wel bitterder van smaak, en heeft verder geen medicinale waarde. Wanneer je geen wiet, maar kief of hasj gebruikt om cannabisolie van te maken krijg je veel minder chlorofyl in de olie, en heb je ook veel minder alcohol nodig om de werkzame stoffen op te lossen.
Om Rick Simpson Olie, oftewel wietolie, van kief te kunnen maken, zul je dus eerst kief van de wiet moeten maken. Klinkt logisch, maar hoe maak je kief? Wel, kief is in principe niets meer dan bij elkaar verzamelde trichomen. Trichomen zijn de minuscule plakkerige harsdruppeltjes die op de wiet groeien. Lees HIER verder
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie overlijdt elke tien seconden een persoon aan Chronic Obstructive Pulmonary Disease ofwel COPD. Dit is een overkoepelende term die wordt gebruikt om chronische longaandoeningen te beschrijven die de luchtstroom in de longen beperken.
Wetenschappers doen momenteel veel onderzoek naar COPD. Er zijn ook studies die verbanden bekijken tussen rook inhaleren en longproblemen, zoals COPD. Tijdens deze studies ontdekten wetenschappers dat niet alle geïnhaleerde rook onze longen op dezelfde manier beïnvloedt.
Cannabis inhaleren is bijvoorbeeld niet hetzelfde als sigarettenrook inhaleren. De verschillen zijn opmerkelijk, vooral wat betreft bijwerkingen en het effect na langdurige consumptie. Lees HIER verder
Dit onderzoeksteam onderzocht een groep van 145 migrainepatiënten in de leeftijd van 34 tot 54 jaar, die gemiddeld zo’n drie jaar medicinale cannabis op recept gebruikten. De groep bestond uit 47 mannen en 97 vrouwen.
De resultaten van de studie ‘Migraine Frequency Decrease Following Prolonged Medical Cannabis Treatment: A Cross-Sectional Study’ zijn gepubliceerd in het vaktijdschrift Brain Sciences. De onderzoekers werkten met vragenlijsten waarmee de deelnemers hun ervaringen rapporteerden.
89 patiënten, oftewel 61 procent van de deelnemers, rapporteerden een vermindering van vijftig procent of meer van hun migraine aanvallen door hun behandeling met medicinale cannabis.
De patiënten in deze subgroep meldden ook dat hun migraine aanvallen minder ernstig en beperkend waren, dat zij beter sliepen en minder conventionele medicijnen als opioïden en Tramadol gebruikten. Lees HIER verder