- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Medicinaal Cannabis Journaal – week 16
Alle regelmatig voorkomende en sporadische bijwerkingen van cannabis plus wat je er aan kan doen • Studie met 700 patiënten concludeert dat wiet zorgt voor betere slaap en levenskwaliteit en vooral: minder pijn • Tien tips om dankzij hennep(zaad)olie goed verzorgd helemaal zomerklaar te worden • Mediwiet kan mensen met een overactieve blaas helpen • Handleiding voor het kiezen van jouw eigen ideale medicinale cannabissoort.
Zelf mediwiet telen heeft veel voordelen. Ten eerste is het aanbod cannabissoorten (van Bedrocan) in de apotheek maar klein. En veel coffeeshops hebben een relatief beperkt assortiment, dat bovendien vaak wisselt. Als je echter jouw ideale wietsoort hebt gevonden (waar dit artikel bij helpt), kan je die keer op keer kweken.
Het tweede voordeel is dat je maximale controle hebt over de kwaliteit van jouw mediwiet. Je bent er namelijk van begin tot eind zelf bij. Over de kwaliteit van mediwiet uit de apotheek lopen de meningen uiteen. En van wiet uit de coffeeshop is de afkomst altijd onduidelijk.
Ten slotte is je eigen mediwiet spotgoedkoop. Zeker als je buiten kweekt en dus geen kweekkast met toebehoren nodig hebt. De enige benodigdheden zijn zaadjes, aarde, potten, eventueel wat voeding, een goede zomer, liefde en tijd. Als dat er allemaal is, zit je ruim onder de 1 euro per gram wiet! Lees HIER verder
Onderzoekers van het Imperial College London beoordeelden de veiligheid en werkzaamheid van cannabis bij meer dan 700 pijnpatiënten die waren ingeschreven in het UK Medical Cannabis Registry. De deelnemers werden verdeeld in drie groepen die gedurende zes maanden cannabis op oliebasis, gerookte of verdampte gedroogde bloemen of een combinatie van beide (CBMP) gebruikten. De op olie gebaseerde producten bestonden uit extracten, zuigtabletten en capsules.
Uit de onderzoeksdata blijkt verbetering van de symptomen in alle drie de groepen, waarbij patiënten die wietolie alleen of in combinatie met gedroogde bloemen (toppen wiet dus) gebruikten de meeste verbetering meldden. De onderzoekers denken dat de CBMP-groep het meeste voordeel had, omdat de cannabis werd ingenomen via twee verschillende toedieningsmethoden; de ene direct opgenomen in de bloedstroom door inhalatie (gedroogde bloemen) en de andere langzaam opgenomen via het spijsverteringsstelsel (cannabis op basis van olie). Lees HIER verder
Hennep wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld textiel, inkt, zeep, houtconserveringsmiddelen en bioplastics te produceren. Tegenwoordig wordt het ook omarmd door de schoonheidsindustrie vanwege de waslijst met vermeende huid- en haarvoordelen. Wist je dat je ook prima zelf je hennep-verzorgingsproducten kunt maken? Ze werken net zo goed en zijn een stuk vriendelijker voor je portemonnee.
In dit artikel bespreken we 10 van die hennepproducten en behandelingen – inclusief eventuele recepten – waarmee je goed verzorgd de zomer in kan. Aan bod komen:
- Hennepshampoo met tea tree olie
- Stoombehandeling voor je gezicht met hennepolie
- Natuurlijke nagelriem- en nagelolie
- Hennepolie/avocado gezichtsmasker
- Met CBD verrijkte hennep-massageolie
- Hennep body butter met shea butter en haverolie
- Lippenbalsem met mint
- Home-made hennepserum
- Verhoogde Castille zeep
- Hennepolie haarmasker
Lees HIER verder
Een overactieve blaas komt zowel bij mannen als vrouwen voor, en in Nederland hebben bijna 1 miljoen mensen er last van. Het is een aandoening die de kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloedt. Een overactieve blaas kan iedereen overkomen.
Moet je vaak naar het toilet om te plassen en/of heb je soms last van urineverlies? Dan kan het zijn dat je een overactieve blaas hebt. De blaas beschikt echter over receptoren die reageren op werkzame bestanddelen in cannabis. Medicinale wiet kan je met andere woorden op een natuurlijke manier van het ‘gezeik’ afhelpen. Hoe dat werkt lees je HIER
Er is voldoende bewijs dat aantoont dat cannabis kan helpen bij verschillende medische aandoeningen. Zoals alles dat je in je lichaam stopt, kan echter ook wiet bijwerkingen hebben. Soms zijn deze gewenst, soms niet. Over welke bijwerkingen hebben we het dan?
Ongewenste bijwerkingen van cannabis kunnen in ernst variëren van licht ongemakkelijk tot zeldzame gevallen die mogelijk medische hulp vereisen. In dit artikel vind je een uitgebreide lijst van deze bijwerkingen. Ook tref je tips aan om elk symptoom te verlichten en zoveel mogelijk te voorkomen.
Tot de regelmatig voorkomende bijwerkingen behoren:
- Angst/paranoia
- Hoesten/slijm/bronchitis
- Duizeligheid
- Slaperigheid/vermoeidheid
- Droge mond
- Verminderde coördinatie en cognitief functioneren
- Verhoogde eetlust – de beroemde vreetkick of ‘de munchies’
- Misselijkheid
- Rode ogen
- Haperend kortetermijngeheugen
Over deze en ook enkele ernstigere – maar sporadisch voorkomende bijwerkingen – lees je HIER verder
Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl
Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!