(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Uit een review van wetenschappelijke studies blijkt dat cannabis potentie bezit om virale infecties te bestrijden, denk aan corona • Bij stevige wietconsumptie kun je overgevoelig worden voor THC en CBD, maar er is een oplossing • Hennepzaadolie, dit is alles wat je erover moet weten • Wernard Bruining van Stichting Mediwiet te gast in The High Cloud podcast • Studie: medicinale cannabis levert aanzienlijke verbeteringen op in de kwaliteit van leven van mensen met bijvoorbeeld chronische pijn en slapeloosheid.

Deze review van vele wetenschappelijke studies door het team van Monash University Malaysia, geeft aan dat zowel cannabinoïden als terpenen in cannabis een groot potentieel hebben als antivirale middelen. Dit werd ontdekt met laboratoriumonderzoek.

Het gaat om virussen zoals het ernstige acute respiratoire syndroom coronavirus-2 (SARS-CoV-2), dat verantwoordelijk is voor Covid-19, het humaan immunodeficiëntievirus (HIV), hepatitis C-virus (HCV) en herpes simplex-virus (HSV).

Wetenschappers staan te popelen om nieuwe therapeutische middelen tegen o.a. corona – dat sowieso een blijvertje is en voor risicogroepen nog steeds (levens)gevaarlijk kan zijn –  te ontwikkelen. Het doel is om infecties en ziekenhuisopnames tot een minimum te beperken. Deze wetenschappelijke review komt dus op het juiste moment. Lees HIER verder

Cannabinoid Hyperemesis Syndrome (CHS). Zo heet de ietwat mysterieuze aan cannabisgebruik gerelateerde aandoening die in 2004 ontdekt werd en die vooral regelmatige rokers, verdampers en edibles eters treft. Symptomen zijn o.a. buikpijn, misselijkheid en overgeven.

Het is beslist geen grap dit wietsyndroom, dat eigenlijk valt samen te vatten met overgevoeligheid voor de werkzame stoffen in cannabis, ofwel voor cannabinoïden als THC en CBD.

Jammer dus dat bij langdurig en laten we zeggen stevige cannabisconsumptie – de onderzoekers gaan hier uit van meer dan 20 keer per maand – CHS kan optreden. Maar gelukkig komen dezelfde onderzoekers ook met een oplossing voor verlichting in hun als een songtitel klinkende studie ‘The Prevalence of Cannabinoid Hyperemesis Syndrome Among Regular Marijuana Smokers in an Urban Public Hospital‘. Lees HIER verder

Hennepzaadolie is een veelzijdig en waardevol product afkomstig van de industriële (vezel)hennepplant. Er bestaat echter nogal wat verwarring over hennepzaadolie omdat het soms ‘hennepolie’ wordt genoemd. Op die manier wordt het vaak met medicinale producten zoals CBD of cannabis/wietolie geassocieerd.

Zeker, het is technisch en misschien wettelijk mogelijk om hennepzaadolie als hennepolie aan te merken. Vaak heeft dit met marketing maken. Sommige verkopers passen hun marketing immers bewust aan om te profiteren van de verwarring tussen producten. Toch zijn deze producten totaal verschillend van aard en prijs.

In deze gids kijken we naar wat deze olie precies is, hoe hij is gemaakt en helderen we een paar misvattingen over enkele van zijn kwaliteiten op. Lees HIER alles over hennepzaadolie!

Eén van de absolute pioniers in het Nederlandse cannabislandschap is Wernard Bruining. Hij staat aan het hoofd van de Stichting Mediwiet en trekt door het land met informatiebijeenkomsten voor medicinale cannabispatiënten. Samen met zijn vrouw en zakelijke rechterhand Yolanda was hij te gast bij The High Cloud podcast.

Wernard speelt sinds de jaren ’70 een enorme rol in de ontwikkeling van de Nederlandse cannabisindustrie. Zo opende hij de eerste coffeeshop ooit in ons land Mellow Yellow en de eerste growshop van Europa: Positronics.

In 2013 gooide Wernard echter het roer om door zijn zelfbedachte term: mediwiet. Wat volgde was de ontwikkeling van een legendarisch product: verdunde wietolie en CBD-olie. Mede dankzij zijn vrouw Yolanda bouwde de familie Bruining ‘Stichting Mediwiet’ uit tot een van de belangrijkste organisaties voor de acceptatie van cannabis in Nederland. Lees HIER verder

Het gebruik van medicinale cannabis wordt in verband gebracht met aanzienlijke verbeteringen in de kwaliteit van leven van mensen met aandoeningen als chronische pijn en slapeloosheid. De effecten houden in de loop van de tijd ook nog eens grotendeels aan, zo meldt een studie die gepubliceerd is door de American Medical Association.

Onderzoekers voeren een ‘retrospectieve case-serie-analyse uit’ waarbij 3.148 mensen in Australië betrokken zijn. Ze krijgen medicinale cannabis voorgeschreven voor de behandeling van bepaalde (in aanmerking komende ofwel door de overheid erkende) aandoeningen.

Voor alle acht (!) welzijnsindicatoren die worden getest, lijkt cannabis te helpen. De mogelijke nadelige bijwerkingen zijn bovendien zelden ernstig, aldus de studie. Lees HIER verder

 

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Tsareva.pro/Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)