- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Medicinaal Cannabis Journaal – week 39
Wietolie met THC – officieel een verboden “harddrugs” in Nederland, maar dat is natuurlijk overheidsquatsch – biedt heel veel medische mogelijkheden • Mensen met autisme hebben baat bij full-spectrum cannabisextracten • Hennep microgreens oftewel HENNEPSPRUITEN zijn het ultieme superfood • De invloed van het endocannabinoïde systeem op huidaandoeningen als acne, psoriasis en pigmentstoornis • Van tolerantie voor THC heeft iedereen gehoord, maar kun je ook een tolerantie opbouwen voor CBD?
Personen die zeggen THC recreatief gebruiken, blijken niet zelden toch ook een goede (gezondheids)reden te hebben voor de inname van deze olie. Denk hierbij aan slaapproblematiek of bijvoorbeeld drukte in het hoofd. In de context van deze steeds groter en commerciëler wordende markt rijst de vraag; welke opties zijn er beschikbaar voor degenen die geen zin hebben om cannabis te roken?
Dit is waar THC wietolie in beeld komt; veel toegankelijker en discreter dan het wegroken van een grote joint. Daarbij omzeil je de gezondheidsrisico’s die inherent zijn aan roken. Tegenwoordig is THC cannabisolie hard op weg om een van de meest populaire consumptiemethoden te worden. Dit geldt zeker voor medicinale gebruikers. In dit artikel lees je alles over de effecten en mogelijke bijwerkingen van THC cannabisolie. Lees HIER verder
Mensen die autistische kenmerken hebben, worden vaak aangeduid met ASS, oftewel autismespectrumstoornis. Dit houdt in dat je je simpel gezegd niet in de gevoelswereld van anderen kunt verplaatsen, lichaamstaal niet begrijpt en moeite hebt met veranderingen.Wat gebeurt er als mensen met ASS cannabis gaan roken?
Anekdotisch bewijs meldt vaak dat men positieve ervaringen met cannabis heeft. Dit anekdotisch bewijs maakt op zichzelf echter niet hard dat cannabis een effectief medicijn is voor de behandeling van autistische symptomen. Om deze leemte te helpen opvullen, onderzocht deze studie 20 patiënten met ASS. Ze werden met cannabisextracten met een volledig spectrum van werkzame stoffen behandeld. de resultaten zijn fraai: 18 van de 20 melden verbetering van de symptomen! Lees HIER verder
Microgreens zijn al jaren lang een begrip en zijn een perfecte aanvulling in ons voedingspatroon. Microgreens zijn pas gekiemde zaden van radijs, rucola, broccoli, soja, en vele andere groentezaden, ook wel microgroentes genoemd. Ontkiemde (groente)zaden worden gezonder, omdat tijdens het kiemproces meer voedingsstoffen worden opgenomen.
Zoals we weten zijn hennepzaden op zichzelf al super gezond en zitten ze vol met Omega 3 en aminozuren. Hennep-microgreens oftewel hennepspruiten hebben bovendien een veel lagere oxalaat-concentratie dan andere soorten microgroenten. Daardoor mag je ze onbeperkt eten, wat bij diverse andere microgreens niet altijd het geval is, zoals onder meer soja, spinazie en boerenkool. Lees HIER verder
Hoewel het merendeel van het onderzoek dat verricht is naar het endocannabinoïde systeem (ECS) gericht is op de betrokkenheid bij het centraal zenuwstelsel en het immuunsysteem, heeft een aanzienlijk deel van de studies van de afgelopen 20 jaar aangetoond dat dit systeem ook een rol speelt bij het in standhouden van een aantal belangrijke functies van de huid.
Uit een uitgebreide hoeveelheid onderzoek van de afgelopen twee decennia is gebleken dat zowel endocannabinoïden als fytocannabinoïden verschillende biologische effecten in de huidhomeostase hebben. Dit houdt in dat zij directe invloed hebben op de balans van onze huid, het grootste orgaan wat wij bezitten. Lees HIER verder over het belang van het ECS (en natuurlijk cannabinoïden in cannabis) voor aandoeningen als acne, psoriasis en pigmentstoornis!
In principe ontwikkel je bij langdurig en structureel gebruik van welk middel dan ook, een zekere vorm van tolerantie. Je lichaam raakt gewend aan het effect en merkt dat je meer van het middel nodig hebt om het gewenste effect te bereiken. Natuurlijk heb je altijd uitzonderingen op de regel, maar in principe hebben de meeste mensen hier last van.
Cannabidiol, oftewel CBD, wordt door steeds meer mensen veelvuldig gebruikt tegen een veelheid aan klachten, of gewoon voor de gezondheid. Het is dus een echt ‘multi-medicijn‘, wat maakt dat het ook erg aantrekkelijk is om vaak te gebruiken. Maar gaat je tolerantie voor CBD daardoor omhoog? Laten we eens kijken wat de wetenschap hierover zegt. Lees HIER verder
Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl
Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Duizenden mensen gingen je reeds voor!