- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Medicinaal Cannabis Journaal – week 48
Wietolie is een cannabisextract met krachtige gezondheidseffecten, maar het is niet goedkoop. Daarom 4 tips om het maximale uit je olie te halen! • Dankzij cannabis slikken we minder conventionele slaapmiddelen • Omega-3 vetzuren verlagen de tolerantie voor THC (en dat is goed) • Australië gaat ’s werelds eerste cannabispil tegen chronische pijn testen • Cannabisolie als medicijn bij acht alledaagse kwaaltjes en aandoeningen.
Wietolie wordt gemaakt met een extract uit de cannabisplant. Door de stroperige substantie aan te lengen met olijf-, hennepzaad- of kokosolie krijg je wietolie. De ideale manier om het toe te dienen is onder de tong. Via deze route worden de meeste cannabinoïden en terpenen namelijk geabsorbeerd door de slijmvliezen in de mond. De rest gaat via het spijsverteringskanaal. Deze methode heet sublinguale toediening en geeft vaak binnen een half uur effect.
Wiet- of cannabisolie is echter ook een kostbaar middel. Dus als je goede wietolie hebt, wil je daar ook alles uit halen wat erin zit. Deze vier tips komen daarbij goed van pas:
- Verschillende manieren om wietolie te gebruiken
- Wietolie op je huid smeren
- De smaak van wietolie verbeteren
- Hoe krijg ik de juiste dosis?
Lees HIER verder
Hoe staat het met jouw nachtrust? Ga je liggen en ben je meteen in dromenland of lig je steevast uren wakker? Misschien heb je dan iets aan dit onderzoek onder cannabisgebruikers met slaapproblemen.
Vergeleken met het gebruik van conventionele slaapmiddelen of helemaal geen slaapmiddelen, meldden de respondenten dat cannabis ervoor zorgt dat ze zich de volgende ochtend frisser en geconcentreerder voelen en beter in staat zijn om te functioneren, met minder hoofdpijn en minder misselijkheid.
“In tegenstelling tot langwerkende kalmerende middelen en alcohol werd cannabis niet in verband gebracht met een ‘katereffect’. Individuen rapporteerden echter wel enkele aanhoudende effecten, zoals slaperigheid en stemmingswisselingen”, stelt Dr. Cuttler van Washington State University die het onderzoek leidde. Lees HIER verder
Een bekend fenomeen bij regelmatig cannabis-gebruik is dat je een tolerantie voor de werkzame stoffen opbouwt. Je hebt op den duur dus meer cannabis (THC) nodig voor hetzelfde medicinale effect. Op zich kan dit geen kwaad, want je tolerantie voor cannabis gaat vanzelf weer omlaag wanneer je een tijdje geen cannabis gebruikt.
Wil of kun je je medicatie echter niet missen, dan zou je je tolerantie ook omlaag kunnen brengen met Omega-3 vetzuren. Hoe minder je nodig hebt hoe beter immers. Niet in de laatste plaats voor je portemonnee, want medicinale cannabis is niet altijd even voordelig. Lees HIER verder
Dát cannabis door heel veel pijnpatiënten wordt gebruikt is natuurlijk geen nieuws meer. Maar dat ze er in Australië in geslaagd zijn om al het goede van wiet in een handzame pil te stoppen, dat is wel nieuws. Het is zelfs een heuse wereldprimeur!
“De eerste cannabispil ter wereld wordt getest en kan verlichting brengen voor miljoenen mensen met chronische pijn. Als deze pil aanslaat, zal hij over de toonbank verkrijgbaar zijn en is Australië op weg om de grootste exporteur van medicinale cannabis ter wereld te worden”, zo horen we vanuit down under. Lees HIER verder
Een tijd terug schreven we dat iedereen eigenlijk een flesje CBD-olie in de EHBO-trommel moet hebben. CBD is namelijk heel geneeskrachtig bij uiteenlopende kwalen. Wat velen niet weten, is dat wietolie met THC erin net zoveel gezondheidsvoordelen heeft. De voordelen zijn van dien aard dat het verstandig is om ook een voorraadje van deze olie in huis te hebben.
In dit artikel vind je een aantal voordelen van THC-olie bij minder ernstige aandoeningen en alledaagse kwalen:
- Wietolie bij hoofdpijn
- Cannabis tegen misselijkheid
- Wiet bij eczeem
- Slapen
- Rugpijn
- Blauwe plekken
- Zwellingen/kneuzingen
- THC bij wratjes
Lees HIER verder