(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wat kost het jou eigenlijk wanneer je dagelijks medicinale cannabis gebruikt? Wij zetten de apotheek, coffeeshop en thuisteelt op een rij! • Mediwiet lijkt een veelbelovend alternatief medicijn voor clusterhoofdpijn • Ontdek hoe wiet kan helpen bij huisstofmijt-allergie, die vooral in herfst en winter toeslaat • Opioïden en cannabis zijn even effectief bij chronische pijn, maar cannabis biedt ook nog eens holistische verlichting • Vrouw na tien jaar (!) van jeuk verlost dankzij wiet.

Clusterhoofdpijn kan uiterst moeilijk met standaardtherapie te behandelen zijn. Daarom hebben sommige patiënten zich tot cannabis gewend om deze en andere vormen van hardnekkige hoofdpijn te verlichten. Hoewel medisch onderzoek schaars en niet doorslaggevend is, tonen sommige studies aan dat cannabis een veelbelovend alternatief bij clusterhoofdpijn kan zijn.

Tot nu toe hebben onderzoekers ontdekt dat het endocannabinoïde-systeem (ECS) drie processen kan beïnvloeden waarvan wordt aangenomen dat ze ten grondslag liggen aan clusterhoofdpijn. Veel van dit bewijsmateriaal is echter indirect of komt uit studies naar migraine. In dit artikel kijken we wat gedetailleerder naar een overzicht van wat onderzoek heeft opgeleverd over het endocannabinoïde-systeem, clusterhoofdpijn en cannabisbehandeling! Lees HIER verder

Vermoeidheid, een loopneus of verstopte neus, prikkelhoest, tranende of branderige ogen en een droge en/of branderige keel. Het lijkt een beetje op algehele malaise in het najaar en de wintermaanden, waardoor velen denken aan een griepje of verkoudheid. Hoewel dat natuurlijk de oorzaak kan zijn, is de kans groot dat je last hebt van een huisstofmijtallergie.

Met name de herfst en winter zijn door de hoge luchtvochtigheidsgraad namelijk het ideale seizoen voor dit bijna onzichtbare spinnetje. Zo’n twee miljoen mensen in Nederland zijn zich niet bewust van hun huisstofmijtallergie. Die hebben tijdens de herfst overmatig last van bovenstaande klachten. Ook astma en eczeem kunnen voorkomen bij deze allergie. Gelukkig kan cannabis te hulp komen, lees HIER verder hoe dat werkt.

Het aanbod van goede medicinale cannabis is schaars. Voornamelijk door de illegale status van de wietplant en het legale monopolie van Bedrocan. Patiënten die géén cannabis krijgen op doktersrecept wenden zich daarom tot coffeeshops en het illegale circuit. De kosten voor hun medicijnen kunnen hierdoor flink oplopen.

Een alternatief is om zelf te kweken, zeker buiten kan dat goedkoop. Maar als je het hele jaar door wil kweken moet dat binnen, en daarvoor zul je moeten investeren. Maar wat kost het nou precies en wat is het voordeligst als je gemiddeld een gram per dag nodig hebt? Mediwietsite pakte de rekenmachine erbij en komt met de antwoorden hoeveel medicinale cannabis je daadwerkelijk kost! Lees HIER verder

Medische cannabis en opioïden zijn ‘even effectief’ in het verzachten van de pijnintensiteit bij patiënten met chronische pijn. Dit blijkt uit een studie in het Journal of Cannabis Research. Cannabis heeft echter minder schadelijke bijwerkingen én zorgt bovendien voor meer ‘holistische’ verlichting.

Onderzoekers zeiden dat hun bevindingen de hypothese ondersteunen dat medicinale cannabis “pijn verlicht door de pijnervaring holistisch te veranderen” in plaats van “alleen de pijnintensiteit te targeten.” “De resultaten van de huidige studie ondersteunen de hypothese dat de effecten van medicinale cannabis op pijnervaring holistischer zijn dan die van opioïden”, stelt hun rapport.

De onderzoekers: “Medicinale cannabis kan pijn verlichten door een breed scala aan pijngerelateerde ervaringsfactoren te beïnvloeden, zoals ontspanning, verbeterde slaap en gemoedstoestand evenals een gevoel van controle.” Lees HIER verder

Ieder mens heeft weleens jeuk en het krabben kan dan een fijn gevoel zijn. Wanneer de jeuk echter constant aanwezig is en er niets is wat helpt, wordt dit gevoel een allesbepalende factor in je leven. Een Afro-Amerikaanse vrouw van in de zestig werd onderzocht door het Johns Hopkins-team. De onderzoekers zagen veel hypergepigmenteerde (extreme huidverkleuringen) verheven huidlaesies op haar armen, benen en buik.

De betreffende vrouw had al tien jaar last van extreme jeuk en er was niets wat daar tegen hielp. De onderzoekers besloten te gaan experimenteren met cannabis, om te kijken of ze daarmee deze vrouw konden verlossen van haar klachten. En wat denk je..?  Lees HIER verder

[alle fotografie: Shutterstock]
(advertentie)