- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Medicinale cannabis • Mediwietsite Weekjournaal #49
Wanneer je wiet consumeert ebt de werking na enige tijd weg, maar dat wil niet zeggen dat er geen cannabis meer in je lijf zit! • Bij deze 17 aandoeningen en ziekten heeft CBD volgens de wetenschap positieve effecten • Voor hartpatiënten kent het gebruik van medicinale cannabis zowel voor- als nadelen, blijkt uit deze twee studies • Zelf thuis je mediwiet kweken? Vermijd dan deze 10 beginnersfouten • Is cannabis het “levenselixer” waardoor de moderne mens heel gezond heel oud kan worden?
Misschien begin je net met cannabisconsumptie en ben je nieuwsgierig naar hoelang het in je lijf blijft. Het is dan goed om te begrijpen hoe wiet met het lichaam interacteert. Net zoals het goed is om te weten hoe je je systeem kunt ‘cleanen’ op basis van hoe lang de cannabis in verschillende delen van het lichaam wordt gedetecteerd.
Het behoeft natuurlijk geen betoog dat het verschil tussen slagen en falen van een drugstest – bijvoorbeeld de roemruchte speekseltest in het verkeer – grote gevolgen kan hebben. Zoals we weten vervagen de effecten van cannabis vaak snel. Dit is een kwestie van uren. Na consumptie kan cannabis echter nog wekenlang in je lichaam worden teruggevonden. Soms zelfs langer. Dat hangt van meerdere factoren af. Lees HIER verder
Met de volledige FDA-goedkeuring in de VS van het cannabismedicijn Epidiolex bestaat er weinig twijfel meer over de medicinale waarde van CBD. Klinische onderzoeken in meerdere stadia van epilepsie tonen duidelijk aan dat dit het geval is. CBD-olie staat echter om nog veel meer redenen in de belangstelling. We kijken naar 17 aandoeningen waarbij deze cannabinoïde zou kunnen helpen en wat de wetenschap er over zegt.
De aandoeningen die in dit artikel behandeld worden zijn: kanker, epilepsie, angst en depressie, slaapstoornissen, ontstekingen en pijn, diabetes, hart- en vaatziekten, artritis, spierspasmen, multiple sclerose, posttraumatische stressstoornis (PTSS), stress, opioïdenverslaving, acne en andere huidaandoeningen, lupus, gezondheid van de hersenen, obesitas. Lees HIER verder
Gebruik van medicinale cannabis kan schadelijk zijn voor hartpatiënten, maar verlaagt tegelijk de risicofactoren voor een hartaanval en vermindert de kans op nierfalen. Dat zijn de belangrijkste conclusies van twee studies die werden gepresenteerd tijdens de Scientific Sessions van de American Heart Association, vergelijkbaar met onze Nederlandse Hartstichting.
Deze studies zijn vooral relevant voor oudere gebruikers van medicinale cannabis met hartproblemen. De eerste studie richtte zich op de impact van cannabis op de resultaten van coronaire angioplastiek (“dotteren”). Voor de tweede studie werd informatie uit een nationale database geanalyseerd, over mensen die na een hartaanval angioplastiek ondergingen. Bij beide onderzoeken werden zowel nadelen als voordelen vastgesteld bij cannabisgebruikers met hartproblemen… Lees HIER verder
Een nieuwe vaardigheid, zoals het kweken van je eigen (medicinale) cannabis, leer je vaak pas écht wanneer je eraan begint. Doorgaans kom je daar na een paar kweekrondes zelf ook wel achter, maar zulke lessen hoef je wat Mediwietsite betreft niét met vallen en opstaan te leren. En daarom geven we je de 10 belangrijkste kweeklessen van beginners gewoon op een presenteerblaadje. Lees en leer meer over:
- Ontkiemen doe je beter niet in aarde
- Zaailingen hebben geen hoge luchtvochtigheid nodig
- Groeiende wietplanten doen het beter met blauw licht
- Wietplanten houden niet van natte aarde
- Meer voeding maakt toppen niet dikker
- Licht is gewicht
- De bloeifase begint pas als je bloeiharen ziet
- Aarde alleen maakt kweken nog niet biologisch
- De zwaarste toppen groeien bovenin
- Je wietplant is nog niet klaar voor de oogst
Lees HIER verder
Mensen zijn al eeuwenlang geobsedeerd door het idee om het leven te verlengen. Het concept van onsterfelijkheid stond al centraal bij de oude Egyptenaren en in China is het felbegeerde ‘levenselixer’ al millennia het belangrijkste thema van talloze legendes. Nu leven wij in een tijd waarin mensen ouder dan ooit worden. Vanwege medische vooruitgang en enorme verbeteringen in levensomstandigheden is de levensverwachting de afgelopen eeuwen gestaag gestegen.
Het nadeel van een langere levensduur is echter dat we nu ook vaker te maken krijgen met leeftijdsgerelateerde ziekten als hartaandoeningen, beroertes en de ziekte van Alzheimer. Feit is dat ‘levensverwachting’ en ‘gezonde levensverwachting’ totaal verschillende dingen zijn. De vraag dringt zich op, of cannabis misschien het ‘elixer’ is dat de weg naar een lang en gezond(er) leven kan plaveien? Lees HIER verder
Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl
Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!