(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het endocannabinoïden-systeem is essentieel voor je gezondheid en zo boost je het! Wernard van Stichting Mediwiet over wietolie bij kanker, de risico’s van tabaksrook en rook van pure wietjoints, de basics van alle soorten cannabisolie verklaard en de 5 belangrijkste factoren die de werking van mediwiet bepalen.

Boost je endocannabinoïden-systeem met deze 5 stappen

Heb je je ooit afgevraagd waarom cannabis effectief is voor zoveel kwalen? Dat komt omdat het samenwerkt met het lichaamseigen endocannabinoïden-systeem (ECS). Dit mechanisme is essentieel voor het herstellen en behouden van je gezondheid. Het bijzondere aan de werkzame stoffen in wiet is dat ze lijken op de signaalstoffen van het ECS. Sterker nog: plantaardige cannabinoïden in wiet passen naadloos op de receptoren van ons lichaamseigen endocannabinoïden-systeem.

Om ervoor te zorgen dat jouw ECS gezond is en blijft, zet Mediwietsite vijf manieren om het systeem te boosten op een rij:

  1. Beweeg voldoende
  2. Een dieet rijk aan gezonde vetten
  3. Kruiden en probiotica
  4. Stressmanagement
  5. Voldoende nachtrust

Lees HIER verder

Wernard Bruining beantwoordt vragen over wietolie bij kanker

De man die medicinale wietolie min of meer op de kaart heeft gezet in Nederland is Wernard Bruining. Ooit al pionierend met een van de eerste coffeeshops in ons land – Mellow Yellow in Amsterdam – en de eerste growshop van Europa: Positronics. Maar sinds een jaar of 15 wijdt Wernard zich volledig aan medicinale cannabis met zijn Stichting Mediwiet.

organiseert regelmatig webinars en online vraag-en-antwoordsessies. In deze video beantwoordt hij vragen over wietolie bij kanker. De voornaamste vraag: “Werkt het?” Wernard’s respons – waar de redacties van CNNBS en Mediwietsite zich overigens helemaal bij aansluiten – zie je HIER in de video.

Ontdek de gezondheidsrisico’s van tabaksrook versus wietrook

Sigaretten roken zorgt jaarlijks wereldwijd voor meer dan 8 miljoen doden. In Nederland overlijden ieder jaar 20 duizend mensen aan de gevolgen van roken. Is medicinale wiet roken net zo schadelijk? Een goede vraag. Zeker onder mensen die medicinale cannabis consumeren om hun gezondheid te bevorderen.

Je kan eenvoudig beredeneren dat het niet zoveel uitmaakt of je wiet, tabak of beide rookt. In alle gevallen verbrand je iets. En bij verbranding komen nu eenmaal schadelijke stoffen vrij. Maar klopt deze redenering wel? Je leest het antwoord HIER

De basics van verschillende soorten wietolie uitgelegd

Ook in Nederland is de interesse in cannabisolie groot. En met dank aan clubs als Suver Nuver, organisaties als Stichting Mediwiet, drogisterijen en talloze doe-het-zelfartikelen op internet zijn er ook allerlei verschillende oliën te krijgen, met ieder hun eigen werking. Sommige soorten geven je salade een gezonde boost, andere producten boosten direct je gezondheid.

Maar welke olie is nu wat? Mediwietsite neemt de veelgebruikte termen met je door zodat je de verschillen in de basis kent. Zo komen bijvoorbeeld aan bod: hennepzaadolie, wiet- en cannabisolie, THC-olie, CBD-olie, isolate of full spectrum en de verschillenden extractiemethoden. Lees HIER verder

Deze 5 factoren bepalen de werking van medicinale wiet

De medicinale effecten van cannabis zijn enorm breed. Dat komt omdat de werkzame stoffen in wietplanten enorm goed samenwerken met een lichaamseigen systeem dat een grote bijdrage levert aan het herstellen en behouden van onze gezondheid.

Wil je cannabis inzetten om je gezondheid te verbeteren? Dan is het belangrijk dat je deze vijf belangrijke factoren kent, omdat ze de medicinale werking van wiet beïnvloeden:

  1. Methodes van toedienen (roken, olie, verdampen, edibles, topicals)
  2. Medicinale wiet doseren
  3. Cannabinoïden-profiel
  4. Terpenen-profiel
  5. Rauwe of verhitte wiet

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Dik drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto:  angkrit/Shutterstock. Zie voor overige foto-credits de artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertentie)