(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Steeds meer mensen vragen zich af of wietolie iets voor hen is, en het antwoord krijg je hier. Verder wat medicinale cannabis kan betekenen voor cellulitis, een overzicht van wat er tot nu toe bekend is over wiet en kanker, zie hoe mediwiet David van zijn neuropathische pijn afhelpt en de preventieve rol van cannabis om ziektes te voorkomen.

Is wietolie iets voor mij?

Wietolie bestaat uit twee componenten. Het eerste component is een extract uit de cannabisplant. Dit is een donkergroene, soms bijna zwarte stroperige substantie met daarin alle werkzame stoffen. In deze vorm is wietolie lastig te doseren en bovendien heel sterk. Daarom lengen producenten van wietolie het extract aan met olijf-, kokos- of hennepzaadolie. Daarna is wietolie vloeibaar zodat je het makkelijk inneemt en doseert.

Olie met CBD of THC wordt mainstream. Dankzij pioniers als Rinus Beintema en Wernard Bruining is wietolie met THC steeds toegankelijker. CBD-olie is tegenwoordig bij tientallen online aanbieders en praktisch elke drogisterij verkrijgbaar. Steeds meer mensen vragen zich hierdoor af: is wietolie iets voor mij? Of dat zo is lees je HIER

Ontdek wat medicinale cannabis kan doen bij cellulitis

Cellulitis wordt vaak verward met cellulite. Niet zo gek, want de twee huidaandoeningen zien er bijna hetzelfde uit. Namelijk bobbelig als een sinaasappelschil. Toch is er een groot verschil. Cellulite is een huidprobleem waar veel vrouwen last van hebben. Het wordt veroorzaakt door bindweefselstrengen die de huid verbinden met onderliggend bindweefsel. Dit artikel gaat over cellulitis. Dat is een bacteriële infectie onder de huid. De uiterlijke kenmerken zijn vrijwel gelijk aan cellulite, maar de huid is roder en voelt warm aan omdat er onderhuids ontstekingen zijn.

Cellulitis is een huidaandoening die zich goed laat behandelen met wietzalf. Onze huid zit vol met receptoren die reageren op de werkzame stoffen in wiet. Als de infectie dieper in het lichaam zit, is het goed om ook oraal CBD-olie in te nemen. Bij ernstige gevallen kan THC-olie beter werken omdat het sterker is. Lees HIER verder

Ziektes voorkomen met de preventieve werking van cannabis

In de zoektocht om te begrijpen hoe THC zijn bekende geestverruimende effect veroorzaakt, ontdekten wetenschappers dat we nog een ander fysiologisch systeem hebben; het endocannabinoïdesysteem ( ECS). Dit systeem heeft als taak om ‘berichten’ die cellen naar elkaar versturen, correct te laten verlopen. Verder onderzoek toont aan dat ziektes, ontstekingen en letsel het ECS triggeren om actie te ondernemen en te werken aan het opnieuw instellen van ons interne berichtensysteem. Dit systeem is namelijk heel belangrijk om ons te beschermen en te herstellen.

Kortom, het is noodzakelijk voor een gezond leven. De hamvraag is dus: Is het mogelijk om dit systeem extra te verzorgen, zodat het beter werkt en we daarmee ziektes voorkomen en een betere gezondheid behouden? Het antwoord op die vraag lees je HIER

Medicinale cannabis en kanker – startpunt voor patiënten

Als jij, of iemand die je kent, net de diagnose ‘kanker’ heeft gekregen, komt er enorm veel op je af. Je moet omgaan met allerlei emoties, onzekerheden en je krijgt veel informatie te verwerken. Mogelijk heb je in het verleden wel eens gehoord over cannabis bij kanker. Of iemand in je omgeving begon erover.

Als je een kwartier de tijd neemt, zal je hieronder ontdekken dat cannabis een reële optie is. Een optie die de moeite van het proberen waard is omdat wiet in veel gevallen helpt. Of je nu chemotherapie ondergaat of niet. Ontdek HIER wat er tot nu toe bekend is over cannabis bij kanker en lees wat je kan doen om jezelf met wiet te behandelen.

David behandelt neuropathische pijn succesvol met wiet

David heeft de ziekte van Crohn. Een bijwerking is neuropathische pijn en daar werd David helemaal gek van. Dure medicatie werkte niet, maar cannabisproducten uit de wietapotheek wel. Want ja, die heb je in Florida gewoon.

Pijnstilling is overigens niet het enige voordeel. David vertelt je alles in de video HIER op Mediwietsite

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Dik drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto:  lumyai l sweet/Shutterstock. Zie voor overige foto-credits de artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertentie)